Nieuwe aanwinst Slump wint sneldamtoernooi Witte van Moort

0
555

De in Landgraaf geboren en in Tilburg woonachtige topdammer Jitse Slump werd afgelopen zaterdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor het vlaggenschip van damclub Witte van Moort. Op het hoofdkantoor van Witte van Moort, werd onder toeziend oog van Adri van Moort het nieuwe contract getekend. In december 2022 veroverde de 23-jarige Slump nog de wereldtitel bij het Rapid dammen. Slump, thans de nummer zeven van de wereld, tekende een contract voor twee seizoenen.

Op jonge leeftijd gold Slump al als zeer veelbelovend talent en dat dit geen misvatting is blijkt wel uit het feit dat hij zich met zijn 23 jaren jong al internationale grootmeester mag noemen, op het jongste EK zilver won en de huidige WK-rapid titel in bezit heeft. Op de nationale ratinglijst heeft hij nu de zevende plek in bezet wat een stijging van vier plaatsen ten opzichte van 2022. Op de wereldranglijst bezit hij de achtste plek. Zijn ambitie is om nog verder omhoog te klimmen!

Slumps statistieken spreken ook voor zich; sinds 2019 heeft hij slechts 6 keer in een reguliere partij verloren, waarvan 5x tegen een collega GMI (waaronder 2x tegen veelvoudig wereldkampioen en huidig runner-up Shvartsman). Ter vergelijking; sinds 2019 heeft Slump 72 partijen gewonnen op sterk bezette toernooien. De rek is er volgens hem (nog lang) niet uit en ziet bij Witte van Moort een mooie kans zich verder te ontwikkelen en het team op sleeptouw te nemen.

Na de presentatie werd er een sneldamtoernooi gehouden, waarin Slump zijn faam weer waar wist te maken. Slechts 1 remise hoefde Slump slechts toe te staan (in ronde 6) tegen de opvallend sterk voor de dag komende Twiest. Een barrage bleef uit, omdat Twiest tegen R.J.Schippers op een punt bleef hangen met een vol stuk voor. Het was een mooie mix van spelers van het 1e team, 2e (5) en 3e (3) team, waarbij het krachtsverschil af en toe moeilijk waarneembaar was. Vooral bij sneldammen is techniek en tactiek belangrijk en op dat vlak werden de heren afgetroefd.

Eerste werd dus Slump met 17 punten, tweede Twiest met 16 en op gepaste afstand deelden de gebroeders Schippers en Hessing de plekken 3 t/m 5 met 11 punten. Miksa kon nog meespelen vlak voor zijn vakantie en werd 6e met 10 punten. Mollink volgde in het peloton met 7 punten.
De laatste drie plekken werden opgevuld door 3e teamspelers. Lawant heeft zijn neerwaartse spiraal definitief verbroken en werd toch keurig 8e met 4 punten in dit spelersgeweld.
Talen werd 9e met 2 punten door F. Schippers in een rechtstreeks duel te verschalken.
Schippers , die net als Talen en Lawant grote progressie gemaakt hebben bij het normale dammen, werd laatste in deze discipline.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier