Nieuwe aanpak voor jongeren: Het eerlijke verhaal over drank & drugs

0
952

Aan het begin van 2022 hebben een drietal personen geboren en getogen in Twenterandbesloten dat er een voorlichtingsprogramma opgezet moest worden omtrent drank-, en drugsgebruik onder jongeren in onze regio. Wilco Pekkeriet en Martin Krikken van First Aid. Een organisatie die zich bezig houdt met EHBO dienstverlening op evenementen met als specialisatie drank en drugs, en Wouter Bos van Reclame Totaal BV die de technische realisatie en communicatie op zich neemt. De doelstelling is een eerlijk verhaal vertellen over de risico’s en gevolgen bij het gebruik van Drank en Drugs. De nadruk moet volgens deze initiatiefnemers liggen op preventie en eerlijke objectieve informatie. Voor zowel de jongeren maar ook voor ouders, grootouders, leraren, trainers en of begeleiders van onze jongeren.
Bestaande hulpverlening wordt vaak achteraf geboden, maar dan is het kwaad al geschied. Door mensen goed te informeren ontstaat er een dialoog en kun je weten waar je voor kiest of niet! Het initiële idee was om een website te bouwen waar alle belangrijke informatie over drank en drugs te vinden is zoals die voorkomen en gebruikt worden in Twenterand. Al snel werden de plannen groter en ontstond ook het idee om voorlichting te geven op basisscholen in Twenterand en dan met name aan de groepen 8. Geweldige plannen, maar al snel werd duidelijk dat dit drietal dit niet alleen kon, het project werd te groot. Ook de kosten zelf dragen om dit allemaal te realiseren bleek niet haalbaar. Om dit probleem te tackelen is er contact gezocht met de Gemeente Twenterand waar de projectgroep een enthousiaste toehoorder vond die bereid was om dit initiatief van harte te ondersteunen. Inmiddels is de website gerealiseerd en heeft de eerste campagne over lachgas het daglicht gezien. Deze is op posters overal in de Gemeente te zien geweest bij sportverenigingen en andere openbare plekken waar jongeren (samen)komen. De lesprogramma’s voor de scholen zijn inmiddels ook gereed en in november starten de bezoeken aan alle basisscholen in Twenterand. Onze jongeren ontvangen dan voorlichting over wat het gebruik van drank en/of drugs met je lichaam of geest doet en wat eventueel de gevolgen kunnen zijn. Dit alles zonder te oordelen, maar eerlijke en objectieve informatie te verstrekken is het doel. First Aid zal als uitvoerende organisatie ook een rol als vertrouwenspersoon op zich nemen, waar jongeren terecht kunnen met vragen. We zullen in ieder geval luisteren naar alle verhalen. En daar waar we kunnen jongeren helpen door ze te verwijzen naar andere instanties en of hulpverleners. Ook daarin heeft Gemeente Twenterand haar hulp toegezegd. Kortom een mooi initiatief waar we als Twenteranders trots op mogen zijn. Voor meer informatie verwijzen we graag naar

www.firstaiddd.nl en houd het straatbeeld en Social Media in de gaten. Want daar zal de campagne zichtbaar zijn met nog meer informatie over drank en drugs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier