Nieuw in de Engbertsdijksvenen: excursies en jeugdactiviteiten! Ga 23 juli mee op zoek naar nachtdieren.

0
1191
©Staatsbosbeheer

Al wandelend door de Engbertsdijksvenen is er genoeg te zien én te horen, maar wat is hoogveen nou eigenlijk, welke planten zie je langs het pad en welke dier maakt toch dat geluid? Het verhaal achter de natuur, achter de plant- en diersoorten, achter de cultuurhistorische elementen die nog volop zichtbaar zijn, dat biedt Staatsbosbeheer per juli 2022 aan. Afgelopen twee jaar is er een enthousiaste groep vrijwillige excursiegidsen en jeugdbegeleiders geworven die staan te trappelen u én uw kinderen mee op ontdekking te nemen in dit bijzondere hoogveengebied. Verschillende thema’s passeren de revue: nachtdieren, heide, hoogveen, paddenstoelen, vogels. En de jeugd kan speuren naar sporen, op waterdiertjes- en kriebelbeestjessafari, of zich creatief uitleven voor vogels en insecten. Op www.staatsbosbeheer.nl/twente vindt u bij het kopje ‘activiteiten’ een overzicht van alle excursies, jeugdactiviteiten, wandelroutes, etc. die in Twente aangeboden worden.

Op zaterdagavond 23 juli trappen we af met de eerste excursie met als thema ‘nachtdieren’:

De schemering, twee momenten tussen dag en nacht en visa versa. Hét moment dat het in de natuur bruist van het leven. Terwijl de lijster zijn laatste tonen fluit, komen de nachtdieren tevoorschijn. Het zicht wordt minder, maar met de oren gespitst is het een hele beleving. Geritsel in de struiken, wat was dat? Gefladder boven je hoofd, ja daar gaan de eerste vleermuizen. Een lichte schim schiet krijsend door de lucht, dat kan maar zo de kerkuil zijn. Maar dan dat mystieke ratelende geluid, zou het een Nachtzwaluw zijn? Overdag vertrouwd hij op zijn verbluffend goede camouflagekleuren, maar op een zwoele zomernacht is hij door zijn geratel haast niet te missen.  

Tijdens deze twee uur durende excursie gaat u tijdens de schemering onder leiding van een gids op pad door de Engbertsdijksvenen. In het donker de natuur in is al een beleving op zich, laat staan als de nachtdieren je pad kruisen, dat wil je toch niet missen?!

Boek uw deelname aan de nachtdieren excursie online op www.staatsbosbeheer.nl/nachtdierenengbertsdijksvenen hier vind u ook meer info over deze wandeling zoals de startlocatie, prijzen en tijden.

Let op; online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze wandeling. Dit thema wordt op twee data aangeboden.

Tip van de boswachter: trek een lange broek, bovenkleding met lange mouwen en stevige schoenen aan, en vergeet de verrekijker niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier