Nederlands kampioen boksen als instructeur bij sportcentrum Family Fit Westerhaar

0
2457

spr2471.jpgSinds februari 2012 heeft Family Fit Westerhaar er een bijzondere instructeur bij. Hij luistert naar de naam Gökhan Gedik en geeft één per week een (kick)boksles. Wat is er zo bijzonder aan hem? Gökhan is Nederlands kampioen boksen!

Als topsporter heeft Gökhan het voorrecht om te trainen onder uitstekende faciliteiten en bezit hij over een prima conditie/gezondheid. Dit is ook zijn grootste reden om iets terug te doen voor de maatschappij. ‘Dat is de reden dat ik in mijn drukke schema tijd vrij maak om één per week de (kick) boks les te verzorgen’ aldus Gökhan zelf.

Gökhan is geboren en getogen in Almelo en volgt naast het boksen nog een studie op het Johan Cruyff college te Enschede. Hij vertelt: ‘Toen ik jong was ik altijd druk en ook wel eens lastig. Ik had geen zogenaamde uitlaatklep.Ik probeerde verschillende sporten zoals voetbal, basketbal en wedstrijd zwemmen maar daar kon ik toch “mijn ei niet kwijt”. Droomde altijd van dat ik ooit een kampioen zou worden in het boksen. Als we thuis naar Rocky keken was ik helemaal onder indruk en toen wist ik dat ik dat later ook wou.’

 

Introductie scheiding

 

Vervolgens is Gökhan als recreant begonnen in Almelo, maar ‘eigenlijk trainde ik nooit echt serieus’. Marcel Gerrits was de trainer die iets in hem zag en hem naar zijn huidige trainer, Hennie van Bemmel bracht. Hennie was de missende factor. Sindsdien heeft Gökhan nooit een training gemist. Mede daardoor is hij Nederlands kampioen geworden, in de A-klasse zwaargewicht (-91kg) Net zoals elk ander mens heeft hij ook zijn persoonlijke doelen. De droom en ambitie is om op de Olympische Spelen van 2016 te komen. ‘Deze droom geeft mij moed om continue door te blijven gaan en te blijven trainen!’ aldus Gökhan.

Terug naar Westerhaar. Voldoening krijgt Gökhan van het geven van de (kick) boksles. ‘Het blijft mooi om te werken met fanatieke sporters en dat ze aan het eind van de les ook dingen hebben opgestoken. De groeiende lijn moet zichtbaar zijn, niet alleen betreft de techniek maar ook in het uithoudingsvermogen.’

Family Fit Westerhaar, gelegen aan de Sibculoseweg 26a, biedt op dinsdagavond de les (kick)boksen aan. Om 18:00 willen we gaan starten met een jeugdgroep, kinderen tot en met de leeftijd van 15 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden! Dit kan telefonisch of kom eens langs in ons sportcentrum. Wat later op de avond, om 20:45, is het de beurt aan de ouderen (16+) om zich in het zweet te werken. Deze groep is al gestart. Iedereen, jong/oud, mannen en vrouwen zijn welkom om een keer mee te doen tijdens deze les onder de Nederlands kampioen! Kijk op www.family-fit.nl of bel naar Family Fit Westerhaar met nummer 06-57933814 voor meer informatie, acties en nieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier