Mollink pakt op slotdag Overijsselse damtitel

0
445

Westerhaar – Gerwin Mollink heeft in een zinderende finale het Overijssels kampioenschap dammen op zijn naam geschreven. De speler met de hoogste rating (Gerbrand Hessing) eindigde slechts op de vierde plaats in het toernooi waarin hoofdklassers en eerste klassers tegen elkaar uitkwamen.

Op de zware slotdag met twee partijen voor de boeg stonden Gerbrand Hessing, Theo Leoné en Gerwin Mollink gezamenlijk aan de top van de ranglijst. Hessing liet zich verrassen door Jeffrey Steen. In een evenwichtige stand probeerde de veelvuldig Overijssels kampioen de stand te forceren. Met een simpele manoeuvre blies Steen de stelling van zijn tegenstander op en pakte de winst.

Hessing had geluk dat hij zaterdag niet twee keer verloor. In een spektakelstuk van aanval versus omsingeling verkreeg de speler uit Borne groot voordeel maar miste de winst.

Gerwin Mollink stelde zijn titel veilig met een zege op Damon Winter. De felle aanvallen van de dammer uit Den Ham werden aanvankelijk efficiënt gepareerd door zijn tegenstander. Op de 48-ste zet had de speler uit Dedemsvaart zelfs de remise voor het grijpen. Toen hij die kans liet liggen, zette Mollink de duimschroeven aan en won resoluut.

In de tweede klasse pakte Gert Brink de overwinning. Hij bleef zijn naaste belagers Bennie Lawant en Koert Meuleman een punt voor. Gerrit Talen zorgde op de slotdag voor een hoogstandje door (op dat moment) koploper Bennie Lawant te verslaan.

Eindstand hoofdklasse:

1.      Gerwin Mollink 7; 2. Theo Leoné 6; 3. Gerbrand Hessing 5.

Eindstand eerste klasse:

1.      Jeffrey Steen 6; 2. Damon Winter 5; 3. Bertwin Letteboer 1.

Eindstand tweede klasse:

1.      Gert Brink 8, 2. Bennie Lawant en Koert Meuleman 7.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier