Minister Opstelten brengt werkbezoek aan Twenterand

1
1521

img-2258.jpgDe minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, heeft dinsdag 16 juli een werkbezoek gebracht aan de gemeente Twenterand. De gemeente kent een succesvolle aanpak (Flashbackproject) die ervoor zorgt dat jongeren, die in een groep overlastgevend gedrag vertonen, niet verder in de problemen raken, maar een rooskleuriger toekomst tegemoet gaan. Minster Opstelten heeft hierover in Westerhaar-Vriezenveensewijk gesproken met jongerenwerkers, maar ook met de jongeren en hun ouders. Aansluitend heeft de minister het Historisch Museum in Vriezenveen bezocht, waar hij is rondgeleid langs de tentoonstelling over de Rusluie.

Introductie scheiding

 

“Ik zie het als een blijk van waardering voor alle betrokken professionals van Halt, de politie en het straathoekwerk/jongerenwerk, maar ook voor de jongeren en hun ouders, dat Minster Opstelten op deze manier interesse toont in onze aanpak,” aldus burgemeester Visser, die de minister in zijn gemeente ontving. “Die aanpak is stevig,” aldus de burgemeester, “maar wel gericht op een toekomst met perspectief voor de betreffende jongeren.” Minister Opstelten was onder de indruk van het gesprek met de direct betrokkenen: “Die betrokkenheid van alle partijen, professionele hulpverleners tot en met de jongeren en hun ouders, zijn het fundament voor het succes van deze aanpak in Twenterand en ik zal dat ook zeker uitventen naar andere gemeenten in Nederland.”

Eigenwaarde
Het Flashback programma is erop gericht om het bewustwordingsniveau van de jongeren te verhogen en hen te leren kritisch te kijken naar hun eigen handelen. De jongeren worden geconfronteerd met de uit de hand gelopen groepssituatie. Tijdens een aantal sessies worden ze zich bewust van het moment waarop hun gedrag uit de hand liep, waardoor ze een volgende keer anders kunnen reageren. Deze aanpak stelt de jongeren in staat weerstand te bieden aan eventuele negatieve invloeden, eigen keuzes te maken binnen een groep en daarmee als sterke persoonlijkheid de toekomst in te gaan. Door deze preventieve aanpak voorkom je dat de jongeren verder in de problemen raken.

Rusluie
Burgemeester Visser was vorige week delegatieleider van de Handelsmissie uit Twente naar Sint-Petersburg in het kader van het bilateraal jaar Nederland-Rusland 2013. Daar heeft hij intensief samengewerkt met de huidige Consul-Generaal, Jennes de Mol en de vorige Consul, Henri Everaars, ook een goede bekende van de minister. Rotterdam, de stad waar Opstelten van 1999 t/m 2008 burgemeester was, is officieel zusterstad van Sint-Petersburg. “Daarin zag ik voldoende aanleiding om de minister ook uit te nodigen voor een bezoek aan ons Historisch Museum dat sinds enkele maanden een prachtige vleugel over de Rusluie heeft.” Opstelten aanvaardde die uitnodiging graag: “Ik heb een warme band met Sint-Petersburg en de mensen daar en in het museum in Vriezenveen werd ik met dezelfde warmte ontvangen.”

img-2258.jpg 

1 REACTIE

  1. jongeren van westerhaar laat maar zien dat jullie trots zijn op ons dorp fijn dat het ook eens van de goede kant mag laten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier