Met een subsidiepot van bijna 2 miljoen en gratis advies moedigt gemeente Twenterand inwoners aan om hun huis te isoleren

0
152

Gemeente Twenterand moedigt inwoners aan om hun huis te isoleren. Goed
geïsoleerde huizen houden in de winter de kou buiten. Zo blijft het binnen beter warm en wordt er veel energie bespaard. Dat scheelt flink op de energierekening. WIN WIN dus! De gemeente helpt inwoners op weg met handige tips en maatregelen en een duurzaamheidssubsidie voor inwoners die hun huis isoleren. In totaal is er 1,95 miljoen euro subsidie beschikbaar voor inwoners van Twenterand.
Wethouder Aimée van der Ham: “Deze winter staat voor ons in het teken van het isoleren. Een kleine aanpassing thuis kan al een groot verschil maken op de energierekening. Als we allemaal een beetje energie besparen, zetten we samen een goede stap richting een duurzame toekomst. We vinden het belangrijk om inwoners daarbij te helpen. Dit doen we door de duurzaamheidssubsidie beschikbaar te stellen voor inwoners die hun huis isoleren. Maar ook door inwoners op weg te helpen met tips en advies over kleine en grote aanpassingen in huis.”

1,95 miljoen euro subsidie beschikbaar om huizen te isoleren

Met de duurzaamheidssubsidie betaalt de gemeente een deel van de kosten als inwoners aan de slag gaan met isoleren. Inwoners met een koophuis kunnen de subsidie aanvragen voor als zij hun dak, vloer of muren isoleren of als zij ramen vervangen door isolatieglas. De subsidie is beschikbaar sinds maart 2023. In de afgelopen maanden hebben al meer dan 450 inwoners hun huis geïsoleerd en gemiddeld 1.500 euro subsidie aangevraagd.
Een groot deel van de subsidie, 1 miljoen euro, betaalt gemeente Twenterand met de opbrengsten van het eigen zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen. Deze maand is de subsidiepot aangevuld met nog eens 950. 000 euro vanuit een landelijke regeling. Het grote voordeel van de lokale subsidie is dat deze gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld de landelijke ISDE subsidie. Dit betekent dat inwoners tot wel 65% van de isolatiekosten vergoed krijgen met de verschillende subsidies.

Gratis advies

Naast het beschikbaar stellen van de duurzaamheidssubsidie, helpt gemeente Twenterand inwoners ook op weg met gratis advies en tips De WIN WIN bingokaart geeft inwoners een handig overzicht van alle isoleer en bespaarmogelijkheden voor hun huis. Het gaat om grotere isolatiemaatregelen maar ook kleine aanpassingen en handige tips. Zo kunnen inwoners gratis een afspraak maken met de energiecoach of energievakman. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers met veel verstand van huizen isoleren en verduurzamen. Zij komen gratis bij inwoners thuis om advies te geven over isoleren en energiebesparing.

Ludieke bingo actie
De WIN
WIN bingokaart laat zien dat elke inwoner met een huur of koophuis vandaag nog kan starten met isoleren en besparen. Hebben inwoners de vakjes van de middelste rij van de WIN WIN bingokaart afgevinkt? Dan zijn ze al goed op weg met isoleren en besp aren en maken ze ook nog eens kans op een van de mooie prijzen. Dat is pas echt WIN WIN! Met deze ludieke bingo actie wil de gemeente Twenterand inwoners nog meer motiveren om komende winter aan de slag te gaan met isoleren en besparen. Aan het einde van d e winter worden onder alle ingeleverde bingokaarten vijf cadeaubonnen verloot ter waarde van 100 euro. De bon kan worden besteed aan een energiezuinige koelkast, een
dagje weg met vrienden of familie, een plantenbon om je tuin te vergroenen of een andere prijs naar keuze bij een lokale ondernemer.

Meer informatie? Bekijk de WIN–WIN bingokaartWIN bingokaart
De WIN–WIN bingokaart, met meer informatie over WIN bingokaart, met meer informatie over isoleren en de bingoactie, is online te bekijken via en de bingoactie, is online te bekijken via www.twenterand.nl/winwinwww.twenterand.nl/winwin. Meer informatie over de duurzaamheidssubsidie is te vinden op www.twenterand.nl/duurzaamheidssubsidie 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier