Dammers Witte van Moort sluiten seizoen goed af

0
986

In de slotronde van de clubcompetitie nam het eerste team van Witte van Moort het op tegen DES Lunteren. Beide ploegen bevonden zich voor aanvang van de ronde in de onderste regionen van de ranglijst. Inzet van deze wedstrijd was het ontlopen van de nacompetitie.

Marino Barkel opende de score. Tegen Harmjan Lammers speelde Barkel een technische partij waarbij hij gaandeweg wat terreinvoordeel vergaarde. Via een combinatieve afwikkeling wist Lammers remise te forceren. Vervolgens werden er twee kansborden geconverteerd in overwinningen. Yuen Wong wist zijn tegenstander Paul Wijninga in de opening op het verkeerde been te zetten. De Lunteraan kreeg een zwakke binding die door Wong hardhandig werd uitgebuit. Ook Martijn de Leeuw won. Vanuit de opening oefende hij reeds zware pressie uit op de lange vleugel van Ronald van de Beek. Het ging dusdanig hard dat Van de Beek zich met een bord vol stukken genoodzaakt zag om op te geven. In een laveerpartij voegde Bert Aalberts vervolgens een punt toe aan het totaal, al had hij het zijn tegenstander Erwin van Hierden op de laatste zet nog behoorlijk lastig kunnen maken.

Met de 6-2 voorsprong zag het er goed uit. Jammer was de tegentreffer die Peter Hoopman moest incasseren. Tegen Lunteren-kopman Henk Klarenbeek wist Hoopman met sterk spel zijn tegenstander in de touwen te krijgen. Hij kwam echter niet tot de knock-out en vervolgens moest Hoopman zelfs nog de beide punten inleveren. Gil Salomé speelde een overwegende centrumpartij tegen Arjen Timmer. Helaas lukte het Salomé niet om tot tastbaar voordeel te komen en de partij liep remise.

De 7-5 voorsprong leek krap, maar gezien de situatie op de overige borden was er geen reden tot zorg voor de afloop van de wedstrijd. WvM deelde de knock-out uit via Thijs van den Broek en Jan van Dijk. In beide partijen werd het verschil gemaakt in de slotfase: Van den Broek zette een nagenoeg gelijkwaardig eindspel tegen Coen Bommel naar zijn hand en won de partij. Bij Van Dijk was spektakel: na een interessante opening volgde een peperdure dam van Van Dijk die uitmondde in een lang eindspel. In het zicht van de remisehaven ging Stijn Overeem alsnog in de fout.

Een monsterscore lonkte, maar helaas bleef die uit. Gerbrand Hessing verkreeg stukje bij beetje voordeel tegen Johan Top en verkreeg een gewonnen eindspel. Hessing miste een duidelijke winst en het restant liep remise. Herman Hilberink kreeg in het late middenspel serieus voordeel tegen Mark Sanders. Helaas werd een fraaie trictracwinst niet onderkend en eindigde het ook hier in remise.

Een goede en verdiende 13-7 overwinning. Door deze overwinning eindigt Witte van Moort de competitie op een zevende positie. Van te voren was op meer gehoopt, maar gezien het verloop van het seizoen kunnen de Westerhaarders hier tevreden mee zijn.

Agenda, op zaterdag 9 april wordt het Overijssels kampioenschap sneldammen gespeeld in Westerhaar.  Het toernooi begint om 10.00 uur. Op donderdagavond 14 april wordt het jaarlijkse 3-tallen toernooi gehouden. Een team bestaat uit één dammend lid en twee niet leden. Aanvang van het toernooi is 19.45 uur. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 13 april via damclubwittevanmoort@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier