Hartverwarmende initiatieven voor Oekraïnse vluchtelingen

0
1007
Het team dat zorgt voor een warm welkom en de gezinnen voorziet van de benodigde informatie: Van rechts naar links: Caroline, Svetlana, Aksana, Lesya, Sylvia en Kim. Liggend: Anna

Hartverwarmende acties en initiatieven komen steeds meer op gang in Twenterand. Soms zitten er heel bijzondere tussen, die binnenkomen via Meldpunt Oekraïne. Zoals de armbandjesactie van Cato van het Bolscher. Zij haalde met gebruik van haar Facebookpagina € 200 binnen.
Cato uit Vroomshoop heeft heel veel armbandjes gemaakt. Deze kun je voor een gering bedrag kopen. Op haar Facebookpagina ‘Btwo armbandjes’ heeft ze berichten en video’s geplaatst met hoe het in zijn werk gaat. Voor de gezinnen die inmiddels geïnstalleerd zijn in Twenterand heeft ze 9 tassen met buitenspeelgoed voor kinderen gekocht en overhandigd aan Sylvia Hollander [zie foto]. Maar daar blijft het wat Cato betreft niet bij.

Eerste gesprekken bij aankomst vluchtelingen Wat gebeurt er als vluchtelingen aankomen in Westerhaar? Een team bestaande uit 7 personen zorgt voor een warm welkom en gaat de eerste gesprekken aan met de Oekraïnse vluchtelingen. Vier tolken zijn hiervoor beschikbaar. In zo’n gesprek komt hun reis hier naartoe aan de orde en wordt praktische informatie gegeven over onder andere Westerhaar (de tijdelijke plek van de opvang), eventueel benodigde medische hulp en school voor de kinderen.

Eveneens wordt gecheckt of de basisbehoeften aanwezig zijn. Hierbij wordt samengewerkt met Manna, Dorkas, de kerken, jeugdwerk en welzijnswerk.

Meldpunt Oekraïne Om ervoor te zorgen dat de behoefte van de vluchtelingen en het enthousiaste aanbod aan initiatieven, hulpacties en enthousiaste vrijwilligers aan elkaar gekoppeld kunnen worden is het Meldpunt Oekraïne opgericht. Een speciaal opgericht team, bestaand uit ambtenaren van de gemeente Twenterand en
beroepskrachten van Vluchtelingenwerk en ZorgSaam Twenterand. Gezamenlijk nemen zij de coördinatie en organisatie ter hand en hebben ze er alle vertrouwen in dat de vluchtelingen een warm en liefdevol ontvangst zullen krijgen in de gemeenschap.

Het meldpunt is op werkdagen telefonisch te bereiken van 9.00 tot 17.00 uur via: (0546) 481 450 en dagelijks via email: oekrainehulp@zorgsaamtwenterand.nl Er is een website waar eveneens veel informatie is te vinden. Voor de Oekraïnse vluchtelingen is alles vertaald https://www.zorgsaamtwenterand.nl/meldpunt-oekraine/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier