Meest bizarre doelpunt ooit inleiding verlies Voorwaarts in beker

0
683

2016-11-20-10-38-19-meest-bizarre-doelpunt-ooit-inleiding-verlies-voorwaarts-in-beker-beveiligde-we.jpgNiet het resultaat, niet het spel maar het bizarre doelpunt van ON was het gesprek na de bekerwedstrijd tussen Voorwaarts en ON.

De bekerwedstrijd gespeeld op het kunstgras van Voorwaarts tussen de nummers 1 en 2 in dezelfde klasse was een mooi affiche om te zien hoe beide teams er voor stonden. Zowel ON als Voorwaarts hielden een aantal vaste waarden aan de kant en vanaf het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd. ON begon fel met aardig wat overtredingen terwijl Voorwaarts steeds beter begon te voetballen. Al snel waren de mannen uit Westerhaar de betere ploeg en drong ON achteruit. Grote kansen waren er in de beginfase niet. Duidelijk was dat beide ploegen niet wilden verliezen en het vizier op de competitie wilden houden. Na een goed schot van Jordy Harms die door de keeper tot corner werd verwerkt kwamen er nog een aantal kleine kansen. ON probeerde te counteren maar de verdediging van Voorwaarts stond goed en gaf nauwelijks iets weg. Voorwaarts kwam op voorsprong door een droge knal van Bernd Bove en alles en iedereen dacht dat de rust met een 1-0 voor Voorwaarts werd bereikt.

Toen gebeurde het. Een minuut voor rust werd een voorzet van ON onderschept door Wout Roelofs die de bal op een vreemde manier net naast zijn eigen doel volleerde. Kepper Dinand Stuifzandt kon de bal op een meter of 3 naast zijn eigen paal de bal nog net voor de achterlijn vangen. Scheidsrechter Beldman uit Holten die tot op dat moment prima floot zag daar een terugspeelbal in en ON kreeg een vrije trap in de 16 meter op 3 meter van de doelpaal ten hoogte van de achterlijn. Alle Voorwaarts spelers waren bezig met het opzetten van de muur bij de eerste paal op de doellijn. Maar dat was volgens de scheidsrechter niet goed. De spelers moesten op 9 meter 15 van de bal staan en plaatste alle spelers ongeveer bij de tweede paal van het doel. Protesten van de Voorwaarts spelers werden niet gehonoreerd en de scheidsrechter dreigde de spelers met een gele kaart te bestraffen als ze de afstand niet behielden.

Er ontstond een bizarre situatie. Een vrije trap net naast de paal waarbij de spelers en keeper van Voorwaarts achterin hun eigen doel stonden. Om de situatie beter uit te leggen hebben we een animatie gemaakt waarin duidelijk wordt hoe bizar de situatie was.
Een koud kunstje voor ON om heel simpel de 1-1 aan te tekenen, een penalty was moeilijker geweest. Meteen volgde het rustsignaal en om discussies te voorkomen was de scheidsrechter als eerste in de kleedkamer. In de rust ging het alleen maar over dat ene moment. Op het veld, in de kantine, in de bestuurskamer waar toevalligerwijs 3 scheidsrechter zaten, maar ook in de kleedkamer. Alles en iedereen was furieus over de wijze waarop de 1-1 tot stand kwam.
Dat bleek na de rust door te werken op de spelers van Voorwaarts. De spelers waren meer bezig met de scheidsrechter, die steeds warriger ging fluiten, dan met het spel en ON profiteerde daar gretig van. Een slecht weggewerkte bal van de verdediging van Voorwaarts zorgde ervoor dat de 1-2 op het scorebord kwam. Daarna pakte Voorwaarts de draad weer op en ging weer voetballen. ON werd opnieuw terug gedrongen in de eigen 16 meter en in het laatste kwartier wist ON met veel kunst en vliegwerk de voorsprong vast te houden. Eerst raakte Jordy Harms de paal en Gert Dogger deed datzelfde enkele minuten later. De bal wilde er maar niet in waardoor Voorwaarts de bekerwedstrijd dus met 1-2 verloor van ON.
Een wedstrijd met een bizar moment die achteraf bepalend was voor het resultaat.
Voorwaarts kan terugkijken op een prima wedstrijd. ON had het erg moeilijk met het goede en gretige spel van Voorwaarts en dat geeft de mannen uit Westerhaar veel vertrouwen voor de komende competitiewedstrijd thuis tegen Bergentheim.