Meerderheid wil af van leiding en lasten De Klaampe

0
602

WESTERHAAR – De meerderheid van de gemeenteraad kiest voor het ontmantelen van de huidige bestuursconstructie van het Kulturhus De Klaampe in Westerhaar. Dit betekent dat de gemeente zelf zich bezig zal gaan houden met het beheer en de exploitatie van De Klaampe. Dit leidt tot het ontslag van personeel en wethouder Visser rekent er ook op dat de directeur-bestuurder en de Raad van Commissarissen, conform hun eerdere beweringen, afscheid nemen.

Visser denkt dat de gemeente de structurele tekorten zal weten in te dammen en wordt daarin gesteund door CDA, ChristenUnie, SGP, VVD, Boerkamp en Uitslag. GBT en PvdA zijn daartegen.
Volgens de fractie van GBT drukken te veel lasten op De Klaampe, onder meer die van de sporthal. Voor de exploitatie van de sporthallen De Stamper in Vriezenveen en De Stobbe in Vroomshoop zijn, aldus GBT-raadslid Paters, budgetten beschikbaar. Naar de mening van de PvdA moet De Klaampe nog een jaar de kans krijgen zich te bewijzen. Volgens fractieleider Zebel is dat in elk geval in deze tijd uit sociaal oogpunt zeer verdedigbaar. Overigens hebben GBT en PvdA met negen zetels samen geen meerderheid.

Wethouder Visser nam op een vraag wat er gebeurt als directeur-bestuurder en commissarissen aanblijven de VVD-suggestie over: “Dan gaan we van hen 130.000 euro achterstallige huur innen.”(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier