MC DE WIEKE Cross Event 2017 Westerhaar – 7e editie

0
1207

sem-de-lange-85cc-2016.jpgDit jaar organiseert Motorclub de Wieke alweer voor de 7e maal het jaarlijkse motor cross event. Dit jaar telt de wedstrijd (Zaterdag 23 September) mee voor de unieke Mini competitie om de Alfred Gerrits Bokaal, samen het Alfred Gerrit Cross Event op zaterdag 28 Oktober.
Het cross event wordt wederom georganiseerd op het voormalig feest terrein aan de Schuineweg in het centrum van Westerhaar. Deze unieke locatie in het midden v/h dorp biedt de bezoekers de mogelijkheid het gehele circuit te overzien.
Door de samenwerking met het Alfred Gerrits Cross Event (www.alfredgerrits.nl/ ) willen we de lokale jeugd en enthousiaste hobby crossers de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de motorcross middels deze mini competitie in Twenterand.
De lokale hobbyrijders en de bromfiets rijders kunnen gebruik maken v/e KNMV dag licentie, waarbij Hierdoor is het evenement toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met deze spectaculaire sport. Wel is het zaak om je dag licentie zelf aan te vragen bij de KNMV. De link naar de instructies kun je vinden op de website van MC de Wieke.

De baan wordt dit jaar aangelegd in samenwerking Tonny Pol, die met zijn jarenlange ervaring garant voor staat een uitdagende baan maar zeker geschikt voor alle nivo’s en leeftijden.
De layout v/d baan is binnenkort te zien op de website van www.mcdewieke.nl.

Net als vorig jaar zullen er naast de vele hobby rijders weer vele regionale toppers aan de start staan, zodat dit garant staat voor veel spektakel. Als afsluiting v/d de dag natuurlijk de super finale waarbij de toprijders uit de verschillende klassen het tegen elkaar opnemen om de Wieke Superbokaal.

Wie herinnert zich niet de spannende sper finale van 2016, waar Sem de Lange het opnam tegen o.a. Rick Elzinga, Kromhof en Robin Nijkamp, waar bij Elzinga uiteindelijk in de laatste bocht de zege naar zich toe trok.
Naast de mooie dagprijzen telt dit evenement samen met het Alfred Gerrits Event mee voor de Alfred Gerrits Bokaal, die zoals de naam al aangeeft wordt gesponsord door Alfred Gerrits motoren in Den Ham.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier