Mark Boumans informateur in Twenterand

0
2559

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart jl. is GemeenteBelangen Twenterand op zoek gegaan naar een informateur om met de partijen in de gemeenteraad gesprekken te voeren over de situatie na de verkiezingen. GemeenteBelangen Twenterand is verheugd te kunnen melden dat deze is gevonden in de persoon van Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem.

Fractievoorzitter Mark Paters: “In de persoon van Mark Boumans hebben we een zeer ervaren bestuurder bereid gevonden als informateur op te treden. Mark Boumans is momenteel burgemeester van Doetinchem en was daarvoor waarnemend burgemeester van de gemeente Ommen. Daarnaast is hij burgemeester van het Groningse Haren geweest en was hij gedeputeerde in de provincie Groningen. Al met al iemand die zijn sporen in het openbaar bestuur ruimschoots heeft verdiend en we zijn verheugd dat hij de informatie wil gaan leiden.”

Aan de informateur wordt de volgende opdracht verstrekt:

“Te onderzoeken welke partij(en) naast Gemeentebelangen Twenterand deel uit kunnen en willen maken van de coalitie voor de komende raadsperiode. Daarnaast te onderzoeken of een raadsprogramma (naast een coalitieprogramma) tot de mogelijkheden behoort.”

Mark Boumans zal in de week na de Pasen een start maken met de gesprekken met de verschillende fracties en daarna zijn eindrapport met de partijen delen. Daarna zal GemeenteBelangen Twenterand het proces voortzetten waarbij een openbare bijeenkomst met alle partijen gepland zal worden. In deze bijeenkomst zal gekeken worden naar de mogelijkheden om te komen tot een raadsprogramma zoals verwoord in de opdracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier