Marino Barkel en Roelof Schippers winnaars van het Gerrit Slot Memorial

0
1316

gerrit_slot_memorial_2011.02.10_057_640x480_640Afgelopen donderdagavond werd in het clubhuis van Dez/WvM uit Westerhaar het traditionele Gerrit Slot Memorial gespeeld. Het toernooi is vernoemd naar één van haar oprichters wijlen Gerrit Slot. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Jennita’s Hairline uit Aadorp. De openingszet werd verricht door Gerrit-Jan Slot aan het bord van Tomasz Miksa en Alex Noppers.

Het toernooi staat bekend om haar oplopende puntentelling.
Hierdoor bleef het tot aan de laatste ronde spannend. Na een drietal voorronden stonden Marino Barkel en Tomasz Miksa op een gedeeld eerste plaats met 44 punten, gevolgd door Anton Jurg en Gerbrand Hessing met respectievelijk 39 en 35 punten. Anton Jurg was in de finale Gerbrand Hessing die een lichte combinatie over het hoofd zag, te slim af. Jurg nam hierdoor virtueel de leiding in het klassement.
Tomasz Miksa gaf in zijn finalepartij de vijfvoudig winnaar van het toernooi, Marino Barkel, goed partij.
Uiteindelijk moest Miksa zich toch gewonnen geven nadat hij een vier om drie damcombinatie van Barkel kreeg gepresenteerd. Voor Barkel betekende zit zijn zesde eindzege in het altijd spectaculaire toernooi. Anton Jurg werd tweede terwijl Tomasz Miksa door zijn nederlaag terug werd geworden naar de derde stek.

In de eerste klasse werd de titel een prooi voor damnestor Roelof Schippers. De inmiddels 78-jarige Schippers verschalkte in de finale de winnaar van vorig jaar Adriaan Noppers. Hilco Harms was een maatje te groot voor jeugdspeler Jeffrey Steen en klom zo naar de tweede plaats in de eindrangschikking. Adriaan Noppers moest genoegen nemen met het brons.

Onderstaand de volledige uitslag:
 Hoofdklasse punten   1e klasse punten
1 Marino Barkel 59  1 Roelof Schippers 42
2 Anton Jurg 54  2 Hilco Harms 36
3 Tomasz Miksa 44  3 Adriaan Noppers 27
4 Niek Kloppenburg 42  4 Bert Nieboer 24
5 Gerbrand Hessing 35  5 Bennie Hessing 20
6 Gerwin Mollink 32  6 Jeffrey Steen 17
7 Alex Noppers 28  7 Maaike Noppers 17
8 Jeroen Schokker 26  8 Johan Klos 9

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier