Lopers van AV Twenterand en Hoge Hexel brengen het bevrijdingsvuur naar Westerhaar

0
954

Op 5 mei 2015 is het zover. De lopers van Atletiek Twenterand brengen gezamenlijk het bevrijdingsvuur naar Twenterand en Hoge Hexel. Het Bevrijdingsvuur wordt op 4 mei opgehaald in Wageningen tijdens een speciale ceremonie op het 5 mei Plein bij Hotel de Wereld. In dit hotel werd op 5 mei 1945 de overgave van de Duitsers door de Canadese generaal Charles Folkes overeengekomen. Prins Bernhard was hierbij aanwezig. De ondertekening van de overgave was niet in Hotel De Wereld maar op een boerderij even buiten Wageningen. In de nacht van 4 op 5 mei gaan de lopers in estafette de afstand van Wageningen naar Hoge Hexel en Twenterand overbruggen. Rond 10 uur ´s ochtends op 5 mei komen zij dan aan in Hoge Hexel waar het Bevrijdingsvuur wordt aangeboden aan burgemeester Henk Robben bij het monument van kapitein Lancker .

Introductie scheiding

Daarna wordt verder gelopen naar Vriezenveen en na een kort fotomoment bij de Leemansmolen gaat het door naar het gemeentehuis waar het vuur wordt aangeboden bij het gemeentehuis aan burgemeester Cornelis Visser. Dit vindt plaats rond 11 uur. Tenslotte wordt Het Haarhuus in Westerhaar nog aangedaan waar het Bevrijdingvuur ook wordt aangeboden. Dit wordt verwacht rond 12 uur.
Alle lopers zijn zeer enthousiast en vinden het heel bijzonder om aan dit evenement mee te mogen werken en daarmee een bijdrage te leveren aan 70 jaar Bevrijdingsdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier