Locatie de Stamper meest geschikt voor zwemmen en sporten

3
1271

logo-gemeente.jpgDe huidige locatie de Stamper in Vriezenveen is de meest geschikte plek voor een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie. Een uitstekende plek waar gezwommen kan worden, maar waar ook de meeste binnensporten beoefend kunnen worden. Die conclusie trekt het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand na zorgvuldige afweging van kosten, verwachte bezoekersaantallen en multifunctionaliteit. “Het wordt een plek die sport en beweging ademt en die bol staat van de activiteiten,” aldus wethouder Oudendijk. “Bovendien sluit deze locatie als enige aan bij het financiële kader dat de gemeenteraad ons mee heeft gegeven. Het is een grondig afgewogen voorstel dat wij voorleggen aan de raad.”

Het college heeft bij dit proces het Sportplatform en een Klankbordgroep betrokken. Daarin zijn diverse gebruikers en groeperingen vertegenwoordigd zoals de zwem- en polovereniging, de korfbalvereniging en de gehandicaptensport. De multifunctionele sportaccommodatie (MFSA) zal bestaan uit een nieuw zwembad, een verbouwde sporthal voor de binnensporten in Twenterand, de semi permanente sporthal en een mogelijkheid voor fysiotherapie en fitness. Oudendijk: “Het moet voor de gebruikers van het zwembad en de sporthal een fantastisch vooruitzicht zijn om

Introductie scheiding

straks te sporten in een centrum, waarin gezondheid, beweging en ontmoeting centraal staan.” Het college neemt zich voor om de exploitatie van de zwembaden en binnensportaccommodaties te privatiseren. De mogelijkheid dat verenigingen een rol spelen in het beheer van het horecadeel, wordt daarin serieus meegenomen.

 

Gezond en fit
De gezamenlijke dorpsraden en plaatselijke belangen maakten eind vorige week in een brief duidelijk dat zij het geld voor een zwembad liever geïnvesteerd zien in de zorg. Oudendijk daarover: “Dit signaal van die instanties tekent hun betrokkenheid. Maar ik ben ervan overtuigd dat sport er juist voor kan zorgen dat we minder zorg nodig hebben. Kijk naar het zwembad, waarin jongeren en ouderen, gehandicapten en astmapatiënten zwemmen om gezond en fit te blijven. Dan ben ik van mening dat we die voorzieningen juist moeten koesteren en niet afschaffen.”

Locatieonderzoek
Extern adviesbureau Synarchis heeft het onderzoek naar de meest geschikte locatie uitgevoerd. Naast De Stamper zijn de locaties Vriezenveen Noord, De Zandstuve in Vroomshoop en De Plump in Westerhaar-Vriezenveensewijk ook goed onderzocht. Een afweging van de laagste kosten, de verwachte bezoekersaantallen en de multifunctionaliteit bepaalt de meest geschikte locatie. De verwachting is dat Vriezenveen Noord als mogelijke locatie wat meer bezoekers trekt, maar deze locatie leidt tot een hoger exploitatietekort. Daardoor kan niet aan de opdracht van de gemeenteraad voldaan worden. Aan Vriezenveen Noord zitten nog een aantal risico’s. De gemeente moet grond aankopen, infrastructuur moet aangelegd worden en een bestemmingsplanprocedure moet worden doorlopen. Dat kost veel tijd en geld en bevat ook nog risico’s als planschade, bezwaren en weerstand bij de provincie. “Voor het college is gezien de kaders van de raad, locatie de Stamper de meest geschikte,” aldus Oudendijk.

Vervolg
De gemeenteraad zal dit onderwerp op 17/18 mei bespreken tijdens de raadsdebatten en op 31 mei tijdens de raadsvergadering.

3 REACTIES

  1. was al voortijd bekent dat het in vriezenveen komt . eerst alles weghalen ,afstoten uit de overige kernen en dan met het verhaal komen van infrastructuur enz enz plek genoeg in westerhaar oude locatie de plump , vroomshoop ,

  2. wat ik me dan wel afvraag ?,moeten we eraan meebetalen of zoals mij logisch lijkt , als hier alles wordt weggehaald , dan kunnen de gemeentelijke belastingen van de omliggende dorpskernen toch naar beneden worden bijgesteld , p.s dat de plump door geld gedeeltelijk door mensen in westerhaar bijeen gebracht was werd er toch in vriezenveen ook gezegt dan moeten ze hem zelf ook maar onderhouden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier