Levend Veenmuseum Vriezenveenseveld

0
611

img-3077-2005-19-2012.jpgHemelvaartsdag 2014: Levend Veenmuseum Vriezenveenseveld

Op donderdag 29 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld weer veel activiteiten bij de achtste editie van het “Levend Veenmuseum”.

Het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt die dag letterlijk tot leven gebracht door de vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo’n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Daarnaast zijn er vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, zeisen haren, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als de touwslager, stoelen matten, manden vlechten, klompen maken en een tiental echte oude tractoren.

Introductie scheiding

Een Boerendansgroep laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van diverse muzikanten en het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo verzorgt twee optredens.
De vereniging Veenschap zal met haar schaapskudde op het terrein aanwezig zijn en er worden een aantal schapen geschoren. Hun vachten zijn te koop voor de liefhebbers.

 

Het Veenmuseum zal die dag weer letterlijk bruisen van het leven!

Voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop.

Op één van de twee veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de veenhutten, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift.

Kom kennis maken met de veengeschiedenis van de streek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier