Levend Veenmuseum

0
1478

img_0368_640x480_592Hemelvaartsdag: Levend Veenmuseum Vriezenveenseveld

Ook dit jaar brengt de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld op Hemelvaartsdag (21 mei a.s.) het museumterrein aan de Paterswal te Vriezenveen tot leven.

Het museum wordt die dag bewoond door leden van de toneelvereniging Simplonia en vele andere vrijwilligers, die in originele kledij van zo`n 70 jaar oud in de hutten, de boerderij het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Daarnaast zijn er deze dag vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. turf graven, zeisen haren, boekweitpannenkoeken bakken, demonstraties van oude ambachten (stoelen matten, manden vlechten, boekbinden e.d.), country dansers en live muziek van o.a. de trekharmonicaclub Brucht, harmonicaspeler L. Klinkien en het orgeltje van G. Schepers.
De inkervereniging zal metr een stand aanwezig zijn
Het museum zal die dag letterlijk bruisen van het leven!

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: er is koffie/thee met echte Twentse krentwegge, boekweitpannenkoeken, capucijners en bruine bonen met spek en ouderwetse snoep te koop.

De nieuwste attractie van het museum: de uitbouw van de expositieruimte met de maquette van het verveningsproces wordt die dag officieel in gebruik genomen en in het winkeltje annex gelagkamer zijn ook tal van activiteiten.
Uiteraard rijdt de veentrein die dag weer vele rondjes met de bezoekers.

De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier