Leerlingen van basisscholen Westerhaar vieren Dankdag

1
996

Alles draait in dienst in Baptistenkerk om het thema dankbaarheid.

db
Foto: Dinand Buisman

Of het nu het gebed, de preek, een klein toneelspel of de tekst van psalmen, gezangen en liederen, is, alles daat erom dat mensen in het leven dankbaar moeten zijn. In de Baptistenkerk aan de Hoofdweg zijn deze woensdagmorgen de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen De Blokstoeke en De Fontein bijeen. Want het is Dankdag voor Gewas en Arbeid. En waar in grote delen van Nederland deze christelijke feestdag een vrijwel onbekend fenomeen is geworden, wordt er hier in Westerhaar volop aandacht aan besteed.

De predikanten De Lange (hervormde kerk), Van den Hout (gereformeerde kerk) en Wittmer (baptistengemeente) leiden de dienst. Van den Hout houdt de preek, waarin hij vertelt dat hij drie jongens heeft – alle drie op de basisschool – en dat ze het thuis wel eens `gezellig` maken. Dan komen er chips of pinda`s in een bakje, en aanvankelijk zijn de jongens heel blij, maar dan kan het ook gebeuren dat er een paar minuten later ruzie is, zo vertelt de dominee.

“Dat heb ik ook steeds”, roept een meisje spontaan vanaf haar plek in de kerkzaal. En als de dominee vraagt of dat bij andere kinderen thuis ook wel eens voorkomt, steken meerderen de hand op. “Je vergeet vaak wat je wél hebt gekregen. Je vergeet dan om dankbaar te zijn”, zo vat Van den Hout de kwestie samen om eraan toe te voegen, dat dat bij volwassenen ook vaak het geval is. Bij de schriftlezing leest Rentate de verzen uit Lucas waarin het gaat om de Samaritaan die uit dankbaarheid voor zijn genezing van melaatsheid naar Jezus gaat om Hem te bedanken. De andere negen die genezen zijn, doen dat niet. “Dankbaarheid was dus ook bij niet niet hun sterkste punt”, aldus Van den Hout(Tubantia)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier