Lars Knol Nederlands Kampioen Sneldammen

0
1677

2013-06-15-18.jpgZaterdag 15 juni werd het Nederlands kampioenschap sneldammen voor alle categoriën georganiseerd in Utrecht. 186 dammers en damsters uit alle regio’s van het land streden deze dag om de nationale titel.
Het kampioenschap werd gehouden in de vorm van een ochtendronde en een finaleronde. Met een speeltempo van vijf minuten plus vijf seconden per zet streden de spelers om de eerste twee plekken, welke recht geven op de finalepoule 1 (plek 1 tot 8), nummers drie en vier plaatsten zich voor finalepoule 2 (plek 9 tot 16) en nummers vijf en zes voor finalepoule 3 (plek 17 tot 24).

Voor Damclub DEZ/Witte Van Moort uit Westerhaar streden liefst tien dammers en damsters mee om deze prijzen. Gerbrand Hessing en Edwin Twiest speelden in categorie A, Alex Noppers en Bennie Hessing in categorie B, Lars Knol en Adriaan Noppers in categorie C, Leonie de Graag en Maaike Noppers bij de dames, Bert Aalberts bij de junioren en Nout Lamberts bij de welpen.

Introductie scheiding

 

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen, welke in mei in Almelo werden gehouden, had Lars Knol al de titel opgeëist waardoor hij geplaatst was voor dit Nederlands kampioenschap. Ook clubgenoot Adriaan Noppers mocht om de titel gaan strijden in de categorie C.
In een spannende ochtendpoule waarin vaak de punten werden gedeeld, eindigde Knol bij de eerste twee waardoor hij zich plaatste voor de finalepoule. Vanuit een andere poule wist ook Noppers zich te plaatsen voor de finalepoule waardoor er twee leden van Witte van Moort bij de beste 8 van Nederland hoorden.

In de spannende finalepoule begonnen beide heren voorspoedig aan de titelkoers. Noppers beleefde daarna een wat wisselvallige finale waarin nette overwinningen werden behaald, maar ook enkele foutjes hem fataal werden. Noppers eindigde hiermee op een zeer verdienstelijke vierde positie.
De andere troef van Witte van Moort, Lars Knol, bleef ongeslagen in de finale en eindigde op een gedeeld eerste positie met 10 punten uit 7 wedstrijden. Een barrage moest uitmaken wie zich kampioen van Nederland mocht noemen. Met vijf minuten per persoon moesten beide spelers net zolang spelen tot dat er een overwinning door één van beide spelers werd behaald. In deze barrage bleek Knol het best met de tijdsdruk om te kunnen gaan en wist hij de eerste partij in zijn voordeel te beslissen. Hierdoor mocht Lars Knol zich kronen tot Nederlands kampioen en heeft Damclub DEZ/Witte van Moort uit Westerhaar er weer een kampioen bij!

Maaike Noppers wist de 1e prijs te veroveren in groep drie bij de dames. Bert Aalberts eindigde op de vierde plaats in de finale bij de junioren. De overige WVM-spelers konden geen potten breken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier