Kunstgeschiedenis

0
1255

logo_bibliotheek_252Voor de tweede keer organiseert de Openbare Bibliotheek Twenterand een cursus Kunstgeschiedenis. De cursus is getiteld ‘Hardop Kijken`, waarbij docente Wil van der Linden leert haar cursisten op een andere manier naar kunst te laten kijken: bewust kijken naar kunst in zijn algemeenheid. Het gevolg is, volgens de docente, dat de blik op de wereld rondom verandert. “De kleur van de lucht heeft vele blauwtinten en als je dat eenmaal ziet dan wordt je leven rijker”. Ze vindt dat het er tijdens deze cursus niet om gaat dat de mensen meer kennis krijgen van stromingen en stijlen. “Ik wil dat ze anders gaan kijken naar kunst”.
De cursusleidster is docent beeldende kunst (tekenen/schilderen/grafische technieken/kunstbeschouwing/textiel) en projectcoördinator Kunsteducatie Primair Onderwijs in Hardenberg en heeft vele jaren ervaring.
Tijdens de cursus “Hardop Kijken” behandelt Wil van der Linden elke week een ander thema. Na de theorie mag de deelnemer zelf aan de slag met schilderen, tekenen, kleien en andere vormen van creativiteit, gerelateerd aan het thema.
De cursus kunstgeschiedenis voor beginners wordt (behalve in de herfstvakantie) gehouden op de maandagavonden van 29 september tot en met 24 november in de bibliotheek in Vriezenveen aan de Jonkerlaan 4, van 20.00 tot 22.30 uur.
Maximaal kunnen er 15 cursisten deelnemen aan de cursus. Bij minder dan 10 opgaven gaat de cursus niet door.
Deelnemers betalen € 120,– (inclusief materiaal en thee/koffie). Leden van de bibliotheek betalen € 110,–.
Opgave voor 15 september in de bibliotheek in Vriezenveen, tel. 0546-562385, of via e-mail m.arbouw@bibov.nl
Begin volgend jaar wordt er een cursus voor gevorderden gehouden, in de bibliotheek in Vroomshoop aan het Vredesplein 4 in Vroomshoop. Tel. 0546-641352, of eveneens via vermeld e-mailadres. De data voor deze cursus zijn (op donderdagavond) 8, 15, 22 en 29 januari 2009 en 5, 12 en 26 februari en 5 maart.
Opgave hiervoor is al mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier