Koude zaterdag met sneeuw en wind

0
742

logo_weerswaarschuwing_324DE BILT – Zaterdag wordt het een zeer koude winterdag met sneeuw en veel wind. Daardoor voelt het bijzonder koud aan, waarschuwt het KNMI.
De combinatie van sneeuw en wind kan behalve tot overlast ook nog eens tot slecht zicht leiden, aldus een woordvoerder van het weerinstituut vrijdag.
In de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag valt in Limburg de eerste sneeuw, waarna het sneeuwgebied zich langzaam verder over het land uitbreidt. Zaterdagmiddag sneeuwt het in een groot deel van het land.D
De wind neemt sterk toe, boven land tot vrij krachtig windkracht 5, aan de kust tot krachtig of hard, windkracht 6 of 7.

De temperaturen liggen iets onder nul, maar door de harde wind voelt het veel kouder aan. De gevoelstemperaturen liggen zaterdag tussen -10 en -15 graden. Wie langdurig buiten verblijft, moet oppassen voor onderkoeling.

De sneeuw leidt in combinatie met de wind tot overlast en slecht zicht. Plaatselijk kunnen sneeuwduinen ontstaan. Het KNMI adviseert het publiek de weerberichten en waarschuwingen te blijven volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier