Koper voor kleuterschool Marijkestraat

0
2605

De voormalige kleuterschool aan de Marijkestraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk is verkocht. Kinderopvang de Giraffe opent daar na de zomer haar deuren. In eerste instantie was het plan om het gebouw te slopen maar de gemeenteraad maakte zich hard voor behoud van het historische pand. Wethouder Roel Koster is tevreden dat het gelukt is een koper te vinden: “Het pand kan nu weer zijn oude functie vervullen als ontwikkelingsplek voor de jeugd van Westerhaar.”

Historie

Nadat de kleuterschool vertrok uit het pand aan de Marijkestraat heeft het jarenlang dienst gedaan als locatie voor kinderopvang. Met de komst van de nieuwe Brede School in Westerhaar kwam daar begin 2014 een einde aan. Sindsdien staat het pand leeg. In eerste instantie waren er vanuit de gemeente plannen om het pand te slopen. De gemeenteraad besloot echter dat het pand vanwege de goede staat van onderhoud en de emotionele waarde behouden moest blijven.

Procedure

Er waren diverse belangstellenden voor het pand maar alleen partijen die het ofwel wilden huren of ontwikkelaars die er meerdere woningen in wilden onderbrengen of nieuwbouw op de locatie voor ogen hadden. Kinderopvang de Giraffe gaat het pand nu kopen voor 170.000 euro. Een van de voorwaarden in het koopcontract is dat het aanzien van het hoofdgebouw in stand moet blijven. De kinderopvang wil in het najaar openen.

Financiën

De verkoop van het pand aan de Marijkestraat is destijds meegenomen in de dekking voor de realisatie van Kulturhus De Klaampe.

////////////////////////////////////////////////////////////////////

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier