KOETJE-OVERGANGSTERMIJN VAN 5 JAAR IS HEEL NETJES

0
682

o
TWENTERAND – Burgemeester Koetje vindt dat het college `een redelijk voorstel` heeft gedaan aan de verenigingen die het oud papier inzamelen: “Als je kijkt naar ingrepen overheidsbesluiten die ten nadele zijn van instellingen/burgers, dan is een overgangs-termijn van 5 jaar heel netjes. Als we dat niet hadden gedaan, dan was er op dat onderdeel meer reden tot kritiek geweest.”

De bedragen die de 22 verenigingen ontvangen voor het inzamelen van oud papier variëren enorm. Zo krijgt de één 19 duizend euro, de ander nog geen duizend euro. Koetje: “Om een reële vergelijking te maken, zou het oud papier van bedrijven eraf gehaald moeten worden. Dan liggen de bedragen veel dichter bij elkaar.”

Een belangrijke inkomstenbron valt voor deze verenigingen nu weg. Koetje: “Er is veel creativiteit in verenigingsland.” De Afvalstoffenheffing wordt volgend jaar met 2,40 euro en in 2009 met 10 euro verlaagd. “Dit maakt zichtbaar waar we het over hebben. Een heleboel belastingbetalers betalen voor iets waarbij we ons afvragen of dit terecht is. Wat de verenigingen krijgen, wordt simpel gezegd, door alle inwoners opgebracht. Het is ook een politieke vraag of dat zo altijd moet. Dit is dus een subsidie van alle inwoners die Afvalstoffenheffing betalen. Zij betalen een stukje mee”, aldus burg. Koetje op Delta FM.

Woensdag vertelt wethouder Lambers in `Zandwijk` alle argumenten over de nieuwe oud papier inzameling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier