Klachten over verkeersveiligheid bij nieuwe school

0
575

Het regent in Twenterand klachten over de verkeersveiligheid bij Brede School in Westerhaar-Vriezeveensewijk die onlangs in gebruik is genomen. Met name ouders zijn ongerust over gevaarlijke situaties bij de ingang van het schoolplein.

De school wordt pas een paar weken gebruikt, maar nu al lijkt het er op dat de smalle bochtige toegangsweg naar de school en de aanwezigheid van insteekparkeerhavens een hoogst ongelukkige combinatie vormen. Schoolleiding adviseert laatste stukje te lopen
Bijna-ongelukken zijn aan de orde van de dag en er deed zich al een echt ongeval voor bij het in- en uitgaan van de school. De schoolleiding erkent de gevaarlijke situatie en heeft de leerlingen en de ouders geadviseerd het laatste stukje naar school vanaf de Leidijk over de Oranjestraat te lopen. De raadsfractie van Gemeentebelangen Twenterand heeft de gemeente gevraagd snel actie te ondernemen om de verkeersveiligheid in de omgeving van de school te verbeteren. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een fietspad en het instellen van eenrichtingsverkeer. (RTV-Oost)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier