Kinderdagverblijf Westerhaar moet hals over kop verhuizen

4
702

Het kinderdagverblijf van de Stichting Peuterspeelzalen Twenterand in Westerhaar moet, geheel onverwachts, verhuizen naar een andere locatie. Van de ene op de andere dag werd de leiding van het kinderdagverblijf medegedeeld, dat men binnen een tijdsbestek van ruim een week kon verkassen naar een nieuwe locatie. Het kinderdagverblijf, gevestigd in Kulturhus De Klaampe, had zelf, enige maanden eerder, aangegeven het huurcontract te willen ontbinden, maar omdat de opzegtermijn was verstreken werd men gehouden aan een nieuwe huurtermijn van vijf jaar. De leiding van SPT had zich hierbij neergelegd en alle zaken geregeld voor een langer verblijf in de huidige locatie. De gemeente zette SPT vorige week echter met de rug tegen de muur en deelde de leiding volkomen onverwachts mee, dat men alsnog onder het huurcontract uit kon mits zij de huidige locatie a la minuut zou ontruimen.

Introductie scheiding

Gezien de huurprijs die men moet betalen bij De Klaampe was er geen sprake van een keuze maar meer van een ultimatum, waaraan SPT wel gehoor moest geven. De gevolgen voor de leiding, de ouders maar ook de kinderen zijn echter enorm. De nieuwe locatie is nog niet geschikt voor een kinderdagverblijf, de kinderen zullen daardoor een periode niet opgevangen kunnen worden en de gevolgen hiervan worden afgewenteld op de ouders. De leiding van SPT ziet zich geconfronteerd met een logistieke operatie waarop men niet voorbereid was met alle hectiek die daarmee gepaard gaat. De reden van deze plotselinge en onverwachte draai van de gemeente heeft te maken met de verhuizing van de tandartsenpraktijk naar De Klaampe en een dreiging van het mislopen van een subsidie die hiermee samenhangt. De VVD is hierover verbaasd en heeft schriftelijke vragen gesteld over de manier waarop één en ander is gegaan en welke financiële consequenties dit voor de gemeente nog allemaal kan hebben.

VVD Twenterand
Chris Walraven

4 REACTIES

  1. De mededeling van de verhuizing kwam voor de leiding en het bestuur van het kinderdagverblijf als een donderslag bij heldere hemel. Waarom dit allemaal met stoom en kokend water moet, is mij een raadsel. Dat daar vragen over gesteld worden lijkt mij logisch daar is een politieke partij toch ook voor? Ik heb als ouder daar ook vragen over en ben ook niet blij. Ik heb gesproken met de leiding en de feiten kloppen echt hoor.

  2. de verhuizing van de peuterspeelzaal heeft met subsiedies te maken…… voor 1 april as moet de schop in de grond op het terrein van de brede school. dit houd dus in dat het gebouw van de tandarts voor 1 april as weg moet!!! gebeurd dit niet dan loopt de gemeente de subsidie hiervoor mis!!!????? en dat wil de gemeente niet!!! ze kunnen wel de subsidies korten voor de psz maar owee als ze zelf subsidie mislopen……. dan moet iedereen ervoor wijken dus ook de peuters van de peuterspeelzaal. ze zijn al de dupe van het korten op de susidies voor de psz en daardoor moeten de meeste kinderen van 3 dagdelen naar 2 dagdelen psz. maar dat is nog niet genoeg zal de gemeente hebben gedacht…. laat ze dan ook nog even vertrekken op zeer korte termijn naar hun oude onderkomen waar ze 5!!!! jaar geleden uit moesten omdat de gemeente hen eenzijdig de huur op had gezegd omdat er woningen zouden worden gebouwd aan de marijkestraat, maar die woningen kwamen er niet!!!!????? Snapt u het nog??? ik niet meer…… het is dus zoals altijd weer een geld kwestie die over de rugjes van kleine peutertjes wordt gespeeld…. ambtenaren, college van b en w en raadsleden mag ik u een vraag stellen??? kijkt u op vrijdagavond wel eens het programma van de vara: KAN NIE WAAR ZIJN ???!!! deze kwestie zou niet misstaan in dat programma!!!!!

  3. Onbegrijpelijk dat de gemeente op deze wijze omgaat met SPT, de kinderen en de ouders. Dit had men toch heel anders moeten oplossen, nu is er onnodige onrust en een verhuizing onder hoogspanning. Dit lijkt op onbehoorlijk bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier