juni is de maand van het spannende boek

0
730

monaldi-sorti-220x110.jpgDe hele maand juni staat jaarlijks in het teken van de ‘Maand van het Spannende Boek’. Ook de bibliotheken in Twenterand springen hier weer op in met een groot aantal spannende boeken voor de lezers.
Dit jaar is het thema ‘Misdaad door de eeuwen heen’. Het betekent dat bloedstollende romans, soms geschreven tegen de achtergrond van een historisch decor, deze maand volop in de schijnwerpers staan. Er is hierover heel wat misdaad-literatuur verschenen, geschreven door zowel buitenlandse, als Nederlandse auteurs. De romans zijn te vinden in de vier bibliotheken in Twenterand op de speciaal daarvoor ingerichte ‘misdaad’-tafels.

Introductie scheiding

Deze campagne van de CPNB heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek.

Tijdens de ‘Maand van het Spannende Boek’ is er voor de volwassen leden van Bibliotheek Twenterand eveneens de mogelijkheid om een ‘Blind Date’ aan te gaan. Het betekent dat er een tasje uitgereikt wordt, gevuld met een onbekende thriller. In die tas zit ook een quiz: een bijgeleverd spannend verhaal bevat de namen van thrillers en de namen van de auteurs. Onder de deelnemers die de juiste oplossing hebben gevonden wordt een boek verloot. De oplossing kan tot 1 juli worden ingezonden of afgeleverd worden bij de bibliotheek.

Degenen die het wedstrijdformulier inleveren, krijgen het boekje ‘Stille getuigen, sporen van misdaad in 25 verhalen’ uitgereikt. Dit boek bevat spannende verhalen van auteurs als Simone van der Vlugt, Peter de Zwaan en Tomas Ross en is speciaal uitgegeven voor de Maand van het Spannende Boek 2011.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier