Juf Schipper neemt afscheid van CBS De Fontein-locatie Hoofdweg

0
4380

In de laatste schoolweek van dit kalenderjaar viert juf Anke Schipper haar afscheid op school in besloten kring. M.i.v. 1 januari 2019 gaat de juf genieten van haar pensioen en heeft ze tijd voor o.a. vrijwilligerswerk.

De juf heeft haar sporen wel verdiend in het onderwijs en m.n. in Westerhaar. Ruim veertig jaar geleden begon ze als stagiaire en later als kleuterjuf op De Fontein in Hengelo. Daarna kwam ze op 1 januari 1979 als juf op de voormalige kleuterschool De Springplank in Westerhaar werken. En aansluitend op De Fontein-locatie Hoofdweg (voorheen De Albert Bakhuisschool).
23 jaar heeft juf Schipper met veel plezier in Westerhaar gewoond. Ze voelde zich hier thuis en de combinatie werken én wonen in 1 plaats beviel heel goed. Inmiddels woont de juf al weer 16 jaar in haar geboorteplaats Hengelo.

Juf Schipper heeft vele kinderen in de klas gehad, eerst in de kleuterklas en later in groep 4, 5 en 6. Vele gezinnen kent de juf van naam en ook van de ins and outs van deze gezinnen is de juf vaak goed op de hoogte. Juf Schipper is degene die vanuit school zorgt voor een kaartje bij lief en leed. Dat kenmerkt de juf: haar grote betrokkenheid bij en oprechte aandacht voor de kinderen én ouders uit Westerhaar. Niet voor niets is de juf zeer geliefd in school!

De leerlingen en ouders zullen juf Schipper gaan missen, maar dat geldt zeker ook voor haar collega’s. Juf Schipper heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderwijs op De Fontein, aan de saamhorigheid van het team en aan het onderhouden van de oudercontacten.
Maar iedereen gunt het de juf dat ze tijd krijgt voor andere dingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier