Jubileumconcert SDG Westerhaar.

0
1622
kimwindfotografie

In een volle Kulturhus De Klaampe hield SDG Westerhaar zaterdagavond haar 90 jarig jubileumconcert. 23 november 2021 was de officiële datum van 90 jaar, doch in verband met de toenmalige covid maatregelen werd het concert een jaar uitgesteld.
Onder leiding van dirigent Frank Uuldriks begon de fanfare met het openingskoraal Ps 146 “Leven met Muziek”.
De slagwerkgroep onder leiding van Roy Hendriks bracht voor de pauze de muziekstukken “Take Away” en “Kensington” terwijl de fanfare de concertwerken “Victory” en “Domus” liet horen. Dit laatste muziekstuk werd in 2006 ter ere van hun toenmalig 75 jarig jubileum speciaal door componist Jan van der Roost voor SDG geschreven. Daarom werd het stuk na 15 jaar opnieuw ten gehore gebracht.
Voor de pauze was het nog eerst de beurt aan de jeugdslagwerkgroep onder leiding van Roelf-jan Schipper en direct na de pauze liet het B-orkest van de fanfare van zich horen.
Met deze jeugdgroepen werd aangetoond dat er ook voor de toekomst muziek in deze vereniging zit.
De slagwerkgroep liet het publiek na de pauze enkele mooie melodische slagwerkmuziek horen met onder andere “Tarzan” en “Soul Bossa Nova”.
Zoals gebruikelijk speelde de fanfare na de pauze lichte muziek. Het publiek werd dan ook prima vermaakt met onder andere “Ruby Tuesday” en “The Best of Earth, Wind and Fire.
Het concert werd door de fanfare en slagwerkgroep gezamenlijk afgesloten met de mars “Felicita”.

Tijdens het concert werden 6 leden gehuldigd; Daphne Mensen (25 jaar lidmaatschap), Raymond Berghuis (40 jaar lidmaatschap), Jan Alberts (50 jaar lidmaatschap), Joop Snippe (60-jaar lidmaatschap) en ereleden Roef Bakhuis en Stoffer Snippe (beide 65 jaar lidmaatschap)
De laatstgenoemde kon door ziekte helaas niet aanwezig zijn en zal de bijbehorende oorkonde privé ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier