JONGERENRAAD VOOR STICHTING MANNA

0
625

Omdat Sinterklaas en Kerstmis steeds dichterbij komt, was het een idee van de Jongerenraad Twenterand om iets te doen voor gezinnen die worden geholpen door Stichting Manna in de gemeente Twenterand tijdens deze gezellige tijd. Om dit te kunnen realiseren heeft de Jongerenraad samenwerking gezocht met stichting Manna.
Overal komt armoede voor, zo ook in de gemeente Twenterand. Zo zijn er kinderen in de gemeente die niet verwend kunnen worden tijdens het Sinterklaasfeest, omdat daar nagenoeg geen budget voor is. Hier wil de Jongerenraad een steentje aan bij dragen. De Jongerenraad vindt dat ieder kind recht heeft op het Sinterklaasfeest en daar horen nu eenmaal cadeaus bij.

Introductie scheiding

Stichting Manna
Deze stichting wordt ook wel gezien als de voedselbank van Twenterand die door vele vrijwilligers wordt gerund. Naast de voedselbank heeft Manna nog andere projecten zoals het uitgeven van kinderkleding, -schoenen en accessoires. Een ander project is “Happy Kids”, waar de verjaardagen van het kind en het Sinterklaasfeest centraal staat.
Stichting Manna heeft destijds contact gehad met twee verschillende basisscholen in de gemeente Twenterand die mee wilden werken. De kinderen van deze basisscholen zorgden ervoor dat er zoveel mogelijk cadeaus werden ingezameld, die later weer verspreid konden worden onder de kinderen die zijn aangesloten bij Stichting Manna voor het Sinterklaasfeest.

In het pietenpak
Om er alvast een feestje van te maken zijn er twee jongeren vanuit de Jongerenraad in het pietenpak gesprongen om bij deze basisscholen de kratten met snoepgoed op te halen. Die pieten waren ervan onder de indruk hoeveel kratten er in totaal waren ingezameld voor Stichting Manna!

Het inpakken van de cadeaus
De Jongerenraad Twenterand en stichting Manna heb samen 160 sinterklaastasjes gevuld met cadeaus en snoepgoed. Onder genot van de gezelligheid zorgden zij ervoor dat de kinderen in de leeftijdscategorie tussen de 0 en 12 jaar leuke en passende cadeaus krijgen. Natuurlijk heeft de Jongerenraad Twenterand zelf inkopen gedaan, zodat zij ook een leuk cadeau in de sinterklaastas hebben toegevoegd.
De Jongerenraad ontmoette een aantal medewerkers van stichting Manna om samen de cadeaus te sorteren op leeftijdscategorie. Onder genot van de gezelligheid zorgden zij ervoor dat de cadeaus aansloten bij de behoefte van het desbetreffende kind. Vanzelfsprekend heeft de Jongerenraad zelf ook inkopen gedaan om het cadeaupakket aan te vullen.

Komende jaren
Het was een leuke en leerzame ervaring voor de Jongerenraad om dit project uit te voeren. Het leverde vooral een goed gevoel op om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen.
De Jongerenraad Twenterand hoopt dit de komende jaren opnieuw te mogen doen en vaker samen te kunnen werken met Stichting Manna.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stephanie Bruin, voorzitter van de Jongerenraad.
Tel: 06-22060309
Mail: jongerenraadtwenterand@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier