Jongeren Twenterand: onafhankelijk, fris en realistisch

0
645

Maandag 4 februari 2013 is de Jongerenraad Twenterand gepresenteerd. De jongerenraad bestaat uit zes leden namelijk: voorzitter Leon Aalderink en de leden Max Kaptein, Mike Wendels, Barend Lemans, Andre Schipper en Maarten Zomer. Ze worden bijgestaan door Reinier Geerligs als adviseur. De jongerenraad zal gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over actuele thema’s waar jongeren bij betrokken zijn.

Onder het motto ‘onafhankelijk, fris en realistisch’ heeft ieder lid zijn eigen startplan gepresenteerd.

Introductie scheiding

 Leon Aalderink heeft een plan opgesteld om de overlast rond het vervoer van en naar Zaal Dijk in Westerhaar tegen te gaan. Verder heeft hij voorgesteld om een jeugdlintje in te voeren voor jongeren uit Twenterand die een uitzonderlijke prestatie hebben verricht.

 

Max Kaptein heeft een plan voorgesteld om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan. Hij heeft het idee om een soort van ‘marktplaats’ voor Twenterandse bedrijven en jongeren op te zetten. Hierbij is het de bedoeling dat het een plaats op het internet moet zijn waar jongeren en werkgevers elkaar makkelijker kunnen vinden.

Mike Wendels gaat de relatie tussen politie en jongeren in Twenterand onderzoeken en hierover een rapport uitbrengen.

De GHB problematiek wordt door Barend Lemans onderzocht. Hij gaat uitzoeken hoe de gemeente en instanties hier het beste mee kunnen omgaan.

Een Politiek Jongeren café wordt georganiseerd door Andre Schipper. Hierbij zullen actuele jongeren thema’s aan bod komen.

Maarten Zomer zal een meldpunt openen waar alle Twenterandse jongeren hun problemen over de verkeersveiligheid kwijt kunnen. Hierbij gaat het om de verkeersveiligheid, verkeersoplossingen en de OV problemen.

Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand heeft namens het college van burgemeester en wethouders de plannen in ontvangst genomen.

Bereikbaarheid
De jongerenraad is te bereiken via het Twitter account: @jrtwenterand, en het Facebook account: Jongerenraad-twenterand en via jongerenraadtwenterand@gmail.com. Hier kunnen voorstellen en suggesties worden ingediend en erop worden gereageerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier