Jitse Slump Nederlands Kampioen Junioren

0
713

logo-WvM.jpgAfgelopen week werd in Westerhaar alweer voor de 37e keer het Nederlands Kampioenschap voor junioren gehouden. Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat een NK junioren daarbij een ronde voor het eind beslist was. Ook dit jaar leek dat op voorhand uitgesloten met de deelname van de toptalenten Jitse Slump en regerend kampioen Wouter Wolff. Slump, eerstejaars junior uit Landgraaf, bleek deze week echter niet te stoppen, enkel nummer drie Mitchel Mensinga en Wouter Wolff, de uiteindelijke nummer twee, wisten hem een puntje te ontfutselen.

Na de voortijdige bekendmaking van de kampioen en de nummer twee was er zaterdag tijdens de laatste ronde nog genoeg te winnen voor de rest van het deelnemersveld. De derde plaats lonkte voor een aantal dammers waarvan Nick Waterink favoriet leek voor de derde plek. Hij speelde tegen Wouter Morssink een prima partij in het aanvalsklassiek maar nam met een gewaagde Ghestem-doorstoot veel hooi op zijn vork. Morssink combineerde naar een gelijkwaardig eindspel maar Waterink haalde foutief dam waarna deze werd afgenomen. De resterende stand was verloren voor Waterink die dan ook opgaf.

Introductie scheiding

 

Het peloton achtervolgers rook bloed. Allereerst was er Jannes Kromhout die met sterk positiespel een schijf winst wist te forceren tegen hekkensluiter Floris Tol. Kromhout verzuimde het voordeel uit te breiden waardoor Tol flink wat compensatie kreeg. Toen de stand analytisch remise was gaf Tol verrassend op waardoor Kromhout op de virtuele derde plek stond.

Zowel Mitchel Mensinga als Stijn Overeem hadden nog prima perspectieven op de derde plek. Beiden konden zich met een overwinning van het brons verzekeren. In een interessant duel leek Overeem het initiatief te hebben, maar hij werd in het middenspel getrakteerd op een verrassend doorbraakje. Mensinga kon enkele zetten later met een uiterst verrassende wending winst forceren, maar het was niet aan hem besteed. Uiteindelijk liep de partij remise. Met vier spelers op tien punten werden de plus- en minremises scherprechter. Mensinga werd derde terwijl Overeem en Kromhout op de gedeelde vierde plaats eindigden. Kind van de rekening werd Waterink die terugviel naar de zesde plaats.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd toernooi en hoopt volgend jaar weer voor de 38e keer het NK te kunnen organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier