Jeugdsport- en cultuurfonds in Twenterand krijgt vervolg

0
2250

Sinds juni 2015 heeft de gemeente Twenterand een Jeugdsportfonds en een Jeugdcultuurfonds. Hiermee kunnen kinderen in gezinnen die minder geld hebben toch naar een sportvereniging of meedoen met culturele activiteiten. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds betalen de contributie en eventueel de benodigde attributen zoals bijvoorbeeld een hockeystick of sportkleding.

Wethouder Martha van Abbema is blij dat de samenwerking met de fondsen een vervolg krijgt: “Hierdoor kunnen alle kinderen in Twenterand sporten en bijvoorbeeld toneel- en muziekles volgen, ook diegenen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Sporten en culturele activiteiten helpen kinderen om zich te ontwikkelen en mee te doen aan de samenleving.”

Resultaten

Uit de cijfers blijkt dat er op dit moment ruim 100 kinderen gebruikmaken van het Jeugdsportfonds in Twenterand. Zwemles, voetbal en kickboksen zijn daarbij het meest populair. Zeven kinderen kunnen dankzij het Jeugdcultuurfonds toneel- en muziekles volgen. De gemeente Twenterand heeft er speciaal voor gekozen om ook zwemles onderdeel te laten zijn van het Jeugdsportfonds. Hier kan dus ook een vergoeding voor worden aangevraagd.

Hoe werkt het?

Een aanvraag voor een kind in de leeftijd van 6 tot 18 jaar (voor zwemles vanaf 5 jaar) kan ingediend worden via een intermediair. Denk hierbij aan een leerkracht van school, een jeugdhulpverlener, een combinatiefunctionaris of een maatschappelijk werker. Ouders of verzorgers die een aanvraag voor hun kind willen indienen, kunnen in hun eigen omgeving contact opnemen met een van deze professionals.

Jeugdsport en cultuurfonds flyer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier