Jan van Dijk wint zesde Johan van Dijk Memorial bij damclub Witte van Moort

0
521

Johan van Dijk was vele tientallen jaren een van de boegbeelden van damclub Witte van Moort. Hij was een sterk dammer en maakte jarenlang deel uit van het eerste tiental van de club. Maar hij was ook als bestuurder van jongs af aan belangrijk voor de vereniging. Vooral van het jeugddammen was hij een promotor. Zo was hij vanaf de start in 1980 betrokken bij de organisatie van het NK junioren, dat inmiddels ruim 40 jaar in Westerhaar wordt georganiseerd en een begrip is in heel dammend Nederland.

De nagedachtenis aan de helaas veel te jong overleden Johan wordt door Damclub Witte van Moort in ere gehouden. Onder andere met een jaarlijks toernooi: de Johan van Dijk Memorial. Dit toernooi ademt het dammen zoals dat door Johan beleeft werd. Er wordt fanatiek en op alle niveaus gedamd, maar er is ook veel tijd voor gezelligheid en een goede sfeer.

Op vrijdag 24 maart vond de editie van 2023 plaats. En het werd weer een mooi toernooi. Met deelname van topdammers tot huisdammers en voor een ieder veel plezier.

Het toernooi werd overtuigend gewonnen door Jan van Dijk, de nummer vier van het laatste Nederlands kampioenschap. Op de tweede plaats finishte – in de persoon van Rick Hakvoort -nog een NK-finalist. Hij bleef nummer drie en voorzitter van damclub Witte van Moort, Gil Salomé, net een puntje voor.

In de B-klasse was de strijd enorm spannend. Drie deelnemers finishten na acht ronden sneldammen bovenaan met negen punten. Maar op basis van weerstandspunten ging de hoofdprijs naar de regerend kampioen van Overijssel: Hammenaar Gerwin Mollink. De Vriezenveners Jeffrey Steen (tweede) en derde Bertwin Letteboer (derde) leverden ook een uitstekende prestatie.

In de C-klasse pakte Gert Brink de hoofdprijs. Hij bleef Willem Fokkert na een fotofinish net voor. Heel knap was de derde plaats voor de beste huisdammer van de avond: Herman Hazelhorst. Het oud jeugdlid liet zien nog steeds heel goed te kunnen dammen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier