Jan van der Kolk stopt na ruim 20 jaar Lokale Omroep

1
711

Presentator/hoofdredacteur Jan van der Kolk stopt volgende week dinsdag met zijn werkzaamheden voor de lokale omroep Delta FM en Delta TV. Na 20 jaar vrijwilligerswerk zet de verslaggever met pijn in het hart een punt achter zijn activiteiten voor de omroep. “De dagelijks enkele uren van lust gingen onlangs over tot een last en druk, die mijn gezondheid niet ten goede komen”, zegt Van der Kolk. Voorzitter Marcel van Dijk heeft alle begrip voor die keuze. “Gezondheid gaat voor alles. Maar dat neemt niet weg dat wij het heel erg jammer vinden dat Jan stopt. Wij hebben ongelooflijk veel waardering voor wat hij in de afgelopen twintig jaar voor onze lokale omroep en daarmee voor alle luisteraars en kijkers heeft gedaan en betekend.”

Introductie scheiding

Ruim twintig jaar geleden begon Jan van der Kolk zijn vrijwilligerswerk bij toen nog de LOV, Lokale Omroep Vereniging Den Ham-Vroomshoop. Op zaterdagmorgen interviewde hij gasten in het programma Lokaal Totaal. Ook trok hij er in de beginjaren vaak op uit om reportages te maken van actuele gebeurtenissen in de toenmalige gemeente Den Ham. “Je kwam Jan echt overal tegen. Hij was ook toen al een graag geziene gast, omdat door zijn inzet verenigingen e.d. extra publiciteit kregen op de lokale radio”, aldus Van Dijk.
Hoofdredacteur
De laatste jaren was Jan van der Kolk als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor al het nieuws op de kabelkrant Delta TV: 7 dagen per week, 24 uur per dag het actuele nieuws uit de gemeente Twenterand. Daarnaast verzorgde hij elke week de inhoud van de actualiteitenprogramma’s, die op weekdagen op Delta FM worden uitgezonden. Ook zorgde Jan voor alle politieke verslaggeving. Sinds jaar en dag is Jan het gezicht van de verslaggeving en duiding van de raadsvergaderingen. In eerste instantie alleen voor radio, maar de laatste paar jaar ook op televisie. Daarnaast interviewde hij menig politicus in het radio- en tv-programma “Manitobaplein 1”.
Vrijwillige inzet
” Wij zijn Jan veel dank verschuldigd voor zijn enorme inzet voor onze omroep. Hij is er letterlijk in geslaagd om door zijn manier van verslaggeven politiek een stukje dichterbij de mensen te brengen. En daarnaast heeft hij op voortreffelijke wijze al het nieuws van verenigingen en instanties de ruimte gegeven op de kabelkrant en in onze radioprogramma’s. We zullen zijn enthousiasme en gedrevenheid zeker missen”, aldus voorzitter Marcel van Dijk. (Twenterandlive)

1 REACTIE

  1. Erg jammer dat Jan om gezondheidsredenen moet stoppen. Ik heb veel waardering voor het werk wat hij deed, naar mijn idee las hij meer raadsstukken dan menig raadslid. Hij was/is altijd van alles op de hoogte. Hij had/heeft ook overal wel een menig over maar wist/weet dat voortreffelijk buiten zijn werk als verslaggever te houden.
    Veel beterschap Jan, en ik hoop je t.z.t. weer terug te zien als onze Twenterandse Ferry Mingelen.
    Groet,
    Bertus Wessels
    Raadslid CDA Twenterand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier