Inzameling plastic verpakkingen verloopt boven verwachting

0
2203

Wel onduidelijkheid over wat er wel en niet in de plastic zak mag

De inzameling van plastic verpakkingen in de gemeente Twenterand verloopt nog steeds boven verwachting. De ingezamelde hoeveelheid plastic stijgt nog steeds. In 2010 werd 479.600 kilo plastic ingezameld. Dit is ongeveer 38 kilogram kilo per huishouden per jaar. Dit is een geweldige prestatie, want hierdoor wordt er veel minder plastic verbrand met het restafval. We zijn op de goede weg, maar het kan nóg beter, want er zit nog steeds veel kunststof in de grijze container.

Wat mag er in plastic zak?
Er is nog onduidelijkheid over wat er nou precies wel en niet in de plastic zak mag. Om het recycleproces goed te laten verlopen, is het belangrijk dat er alleen plastic verpakkingen worden aangeboden. In het schema staat precies vermeld wat wel en wat niet in de plastic zak mag. Andere zakken en andere afvalsoorten (zoals landbouw- en krimpfolie en piepschuim) worden niet meegenomen. Degene die zakken met onjuist materiaal heeft aangeboden is verantwoordelijk voor het weghalen ervan.

1722011_171552_635

Zakken op tijd aan de weg
Op www.rova.nl/afvalwijzer staat wanneer het plastic wordt ingezameld. Het kan voorkomen dat het op een ander tijdstip wordt ingezameld dan men gewend is. Daarom is het belangrijk dat de plastic zakken op de inzameldag vóór 7.30 uur op de aanbiedplaats staan. Te laat geplaatste zakken worden niet meegenomen.

Recyclebaar materiaal úit de grijze container
Onder het motto ‘Afval scheiden is Goud!’ zetten de gemeente Twenterand en ROVA de komende jaren verder in op het verbeteren van de gescheiden afvalinzameling. Het doel is alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de grijze container te krijgen. Op deze wijze wordt alleen het echte afval verbrand. Al het andere is geen afval, maar is een nuttige grondstof voor nieuwe producten. De gescheiden inzameling van plastic verpakkingen is hiervan een goed voorbeeld.

 

Zakken bestellen of meer informatie?
Als de zakken bijna op zijn, dan kunnen deze worden besteld bij ROVA. Dit is gratis en gaat heel eenvoudig via www.rova.nl/zakkenbestellen of via de klantenservice, telefoonnummer (038) 427 37 77 of klantenservice@rova.nl. Meer informatie over de afvalinzameling staat op www.rova.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier