Inwoners Westerhaar op de bres voor groep jongeren

2
1258

De toegangsprijs die eigenaar Petro Woertman heeft ingesteld voor de zwemvijver bij zijn paviljoen ‘De Vlegge’ leidde bij de inwoners van Westerhaar en de Twenterandse politiek tot enige commotie. De eigenaar zag zich genoodzaakt tot deze maatregel vanwege de overlast van een groep jongeren. VVD-raadslid Chris Walraven nam hierop het initiatief voor een gesprek met de heer Woertman en een aantal inwoners uit Westerhaar om te kijken welke andere oplossingen mogelijk zijn. Bij dit gesprek waren ook Marcus Elzinga van Gemeentebelangen Twenterand en wethouder Hidde Visser aanwezig.

De zwemvijver bij paviljoen De Vlegge en het bijbehorende recreatiestrand worden met dit mooie zomerweer druk bezocht. Ook de inwoners van Westerhaar maken veelvuldig gebruik van de plas nu het nabijgelegen zwembad de Plump gesloten is. De laatste tijd ontstond er echter een onhoudbare situatie tussen een groep jongeren en de eigenaar en zijn vrouw. Ook de andere gasten van het zwemstrand ondervinden hier hinder van.

Introductie scheiding

 

Een aantal inwoners uit Westerhaar gaat nu in overleg met de jongeren een oplossing bedenken waar alle partijen zich in kunnen vinden. “Wethouder Visser: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de vervelende situatie die ontstaan is, snel opgelost wordt en dat er nog veel waterpret beleefd kan worden bij het Gat van Franke. De heer Woertman en zijn partner zijn bereid om mee te werken en staan open voor suggesties van de groep. Goed om te zien dat inwoners van Westerhaar zelf het initiatief nemen om tot een oplossing te komen en verdere escalatie te voorkomen. Een mooi staaltje burgerparticipatie!”

2 REACTIES

  1. Niet alle inwoners van Westerhaar hoor , ik ga niet op de bres voor ordinaire vernielers en bedreigers. En straks als ik lekker met mijn gezin naar het franke ga, hoeft er geen hondekop daar de grote jongen uit te hangen anders klap ik een paar tandjes uit de GHB gebitjes .
    Kuttuig, dat zijn gewoon verwende kindertjes van een paar ASo ouders waar het over hebben, jammer dat een heel dorp over een kam gescheerd wordt….
    ( de harde taal en scheldwoorden zijn express geuit omdat die tokkies het anders niet snappen )

  2. Pedro had het gewoon aan moeten geven dat er in de vakantie periode entree word gevraagd. en niet donderdags niks en vrijdag er ineens een hek neer zetten en entree gaan vragen. Misschien moet die ook zelf eens wat vriendelijker zijn. zeggen dat je zelf eten en drinken mee mag nemen en als dat gedaan word dan maar een flesje bier over iemand zijn hoofd gooien. scoor je geen punten mee. de knock was een betere partij voor francke. van mij mag die pedro direct met de noorderzon vertrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier