IJSCLUB VROOMSHOOP ZIET ATLETIEKBAAN LIEVER NIET IN WESTERHAAR

1
637

Stichting IJsclub Vroomshoop i.o. (in oprichting) wil dat het college en de gemeenteraad van Twenterand de ijsbaan in Vroomshoop, gelegen in het Zandstuvebos, meeneemt als serieuze optie voor een atletiekaccommodatie. Dat schijft deze club in een brief.

Het bestuur van IJsclub Vroomshoop vindt het heel vreemd dat alle ogen zijn gericht op sportpark `t Twistveen in Westerhaar als het gaat om de aanleg van een atletiekbaan. `t Twistveen is optie 1. “Volgens onze informatie wil het bestuur van De Volharding graag op `t Twistveen blijven met hun ijsbaan. Begrijpelijk in onze ogen, want het is een fantastische locatie en de faciliteiten zijn voorhanden.”

Voorzitter H. Veneberg schrijft: “We worden in het collegevoorstel genoemd als uitwijkmogelijkheid in optie 3, maar dat is wat ons betreft enkele stappen te laat. Ook hebben wij vernomen dat de voorkeur van de atletiekvereniging uit zou gaan naar `t Twistveen. Afgelopen week werden wij benaderd door leden van diezelfde vereniging, die aangaven dat de meerderheid van de leden de atletiekbaan veel liever zien verrijzen op de Vroomshoopse ijsbaan. Ze geven aan dat deze locatie in het Zandstuvebos een prima uitvalsbasis is voor hen, aangezien zij hier al veelvuldig trainingen en duurloopwedstrijden organiseren”, aldus de voorzitter van St. IJsclub Vroomshoop i.o.

Veneberg vervolgt: “In het besluit maakt u melding van een bodemonderzoek op de ijsbaan van De Volharding. St. IJsclub Vroomshoop wil als serieuze optie in beeld komen bij de gemeenteraad van Twenterand. Onze nieuwe statuten en onze locatie bieden mogelijkheden voor een multifunctionele accommodatie, waaronder atletiek. We verzoeken u daarom óók een bodemonderzoek op onze ijsbaan te laten uitvoeren.”
(Delta)

Wat is uw mening, laat het weten  en stem in de poll. (onderzoek)

1 REACTIE

  1. Uit het onderzoek welke burau de Meent heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente Twenterand, is gebleken dat ijsbaan en atletiekbaan niet samengaan. Ze hebben beide een andere afmeting. Dus de atletiekbaan moet altijd op een andere plek gerealiseerd worden dan de schaatsbaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier