Hoofdverdachte GHB onderzoek in gevangenhouding

0
536

Een 39-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk die wordt verdacht van het vervaardigen van en de handel in GHB en Speed, heeft door de rechtbank 90 dagen gevangenhouding opgelegd gekregen.
De 39-jarige man heeft gedurende de eerste dagen van zijn detentie onderdeel uitgemaakt van een unieke pilot op het gebied van GHB in Twente. Politie Twente, OM, Tactus verslavingszorg en PI De Karelskamp hebben de handen ineen geslagen om deze verslaafde GHB dealer en producent in te kunnen sluiten.

Toen in een GHB onderzoek van de recherche van Politie Twente deze hoofdverdachte in beeld kwam die zelf ook zwaar verslaafd bleek, is er onderzocht wat de mogelijkheden zouden zijn om hem in te sluiten. GHB verslaafden worden vaak op last van een GGD arts in vrijheid gesteld in verband met gezondheidsrisico’s. Om dit te voorkomen, is de verdachte vastgezet in de Karelskamp onder begeleiding van Tactus verslavingszorg.

Introductie scheiding

Hiertoe werd in de Karelskamp een speciale cel ingericht met camerabewaking. Rechercheurs namen verhoren af in de Karelskamp en verpleegkundigen van Tactus verleenden 24 uur per dag zorg.

Langzaam werd de farmaceutische hoeveelheid GHB die verdachte ontving afgebouwd en inmiddels is hij lichamelijk afgekickt. Met als resultaat dat de rechtbank hem nu 90 dagen gevangenhouding kon opleggen.

Politie, OM, Tactus verslavingszorg en PI De Karelskamp zijn zeer tevreden over de resultaten van deze pilot. Na evaluatie zal worden bekeken hoe deze goede ervaringen kunnen worden voortgezet.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier