Hoe moet het centrumgebied van Westerhaar eruit komen te zien?

0
2260

Van 14 tot en met 31 december 2020 kan iedereen meedenken over hoe het centrumgebied in Westerhaar-Vriezenveensewijk eruit moet komen te zien. Het gedeelte tussen de Akelei en de Leidijk wordt namelijk opgeknapt. De gemeente wil graag horen welke ideeën de inwoners van Westerhaar hierover hebben. Deze ideeën kunnen online worden aangedragen. Ook staan er twee ideeënboxen bij ondernemers in Westerhaar waar mensen hun idee in kunnen doen.

Wethouder Bart-Jan Harmsen: “Het centrumgebied is de plek waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten en waar mensen graag verblijven. Daarom is het belangrijk om de inwoners en ondernemers goed te betrekken bij deze herinrichting zodat we samen trots kunnen zijn en blijven op het centrum van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Op deze manier gaan we voor een aantrekkelijk, mooi en toekomstbestendig centrum!”, aldus wethouder Harmsen.

Ideeënbox

De ideeën kunnen worden aangedragen via de online ideeënbox. Er komt een aparte campagne om dit onder de aandacht te brengen. Ideeën kunnen ook worden gedeponeerd in fysieke ideeënboxen die staan bij Bakkerij Slomp en Jumbo Veld. Bij deze locaties zijn speciale invulformulieren aanwezig. Alle ideeën worden verzameld en gebruikt om een aantal realiseerbare opties samen te stellen. Dit noemen we de ‘inrichtingsvarianten’. Deze inrichtingsvarianten worden opgesteld in samenwerking met een klankbordgroep van ongeveer tien personen. Mensen kunnen hiervoor in aanmerking komen door hun naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen op het formulier. De klankbordgroep wordt vervolgens samengesteld via een loting. Het is de bedoeling dat er in het voorjaar van 2021 drie inrichtingsvarianten zijn waar inwoners op kunnen stemmen. De variant met de meeste stemmen wordt daadwerkelijk gerealiseerd.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met: Diede ter Braak, adviseur inwonersbetrokkenheid, e-mail: d.terbraak@twenterand.nl, 06 – 15621642. Peter Linthorst, medewerker Verkeer & Vervoer, e-mail: p.linthorst@twenterand.nl, 06 – 11326388.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier