Hitteplan vanaf woensdag 23 augustus actief

0
497

logo-rode-kruis.jpgVanaf morgen – woensdag 23 augustus – is er, te beginnen in het zuiden, sprake van aanhoudende hitte met middagtemperaturen boven de 27 graden. De warmte breidt zich snel uit over het gehele land, met temperaturen die kunnen oplopen tot ruim dertig graden. Daarom heeft het RIVM besloten het Nationaal Hitteplan vanaf woensdag te activeren. De hitte zal naar verwachting duren tot na het weekend, maar zondag kan het al minder warm worden.

De hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid, vooral voor verminderd zelfredzame mensen. Denk aan ouderen die het moeilijk vinden om voldoende te drinken, of juist kleine kinderen die heel snel kunnen uitdrogen. Ook mensen met een zwakke gezondheid, gehandicapten en zwangere vrouwen behoren tot onze doelgroep omdat zij bij langdurige hitte kwetsbaarder zijn.

Rode Kruis activiteiten in het kader van het Hitteplan
Wij zijn partner van het RIVM in het Nationaal Hitteplan. Dat betekent dat we door middel van het verspreiden van tips en informatie onze achterban voorbereiden op de nadelige gevolgen van een lange periode van warmte. Daarnaast versturen we tips en informatie via twitter, facebook en mogelijk een pushbericht via de EHBO-app. Tips zijn te vinden via de checklist hitte op internet: http://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/voorbereiding-noodsituatie/extreem-weer/hitte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier