Het Interkerkelijk Plaatselijk Netwerk Westerhaar is een feit geworden

0
3252

Beste inwoners van Westerhaar,

Zoals jullie misschien al wel weten (maar misschien ook nog niet), hebben de kerken in Westerhaar de handen ineen geslagen om te proberen een maatschappelijk project van en voor Westerhaar in het leven te roepen dat mensen bij elkaar brengt. Voor iedereen, jong en oud. Dus ook voor mensen die niet kerkelijk zijn, ook voor de jeugd en ook voor de mensen die op leeftijd zijn.

Dit idee is geboren doordat we merken dat de maatschappij individualiseert en hierdoor mensen tussen wal en schip belanden of dreigen te belanden. Onderwerpen als vereenzaming, psychische overbelasting, het effect van werkloosheid,  gezondheid in het algemeen, pesten, verslaving,  omzien naar elkaar en ga zo maar door, hebben het afgelopen jaar centraal gestaan in de vraag wat wij voor elkaar in Westerhaar kunnen doen. Want er is al zo veel. Maar wat soms het meest kan betekenen ligt vaak het dichtst bij zonder dat je het door hebt. Omzien naar elkaar, een steuntje in de rug, een helpende hand, een eenvoudig praatje, en knipoog en zelfs een schouderklopje kan al een groot verschil voor iemand maken.

Dit initiatief is ontstaan vanuit een groep mensen die wij het kernteam noemen. Het kernteam bestaat uit mensen die Westerhaar aan het hart gaan. Zij hebben zich de afgelopen anderhalf jaar breed georiënteerd in de vraag wat  wij  in Westerhaar mogelijk voor elkaar kunnen betekenen. En wat we daarin vooral geleerd hebben van de mensen uit Westerhaar die ons advies hebben gegeven is: Houdt het simpel en klein. Stel niet te grote doelen, die komen vanzelf. Deze groep (veelal bekende) Westerhaarders heeft aangegeven te willen blijven helpen in dit project waarvoor wij hen erg dankbaar zijn. Het idee is ontstaan om mensen op allerlei manieren  bij elkaar te brengen. Maar na anderhalf jaar moet je ergens beginnen. En dat doen we nu.

Het Interkerkelijk Plaatselijk Netwerk Westerhaar is een feit geworden.

We willen beginnen door de eerste informatieve avond te organiseren op donderdag 20 september in Ons Domein om 19.45 uur die toegankelijk is voor alle Westerhaarders. In deze bijeenkomst zal gezondheid centraal staan. Dokter Nillessen zal de eerste avond verzorgen met nuttige informatie over actuele onderwerpen m.b.t. ziektepreventie en de behandeling van actuele veel voorkomende lichamelijke problemen. U allen bent welkom. Er bestaat geen drempel. De toegang is geheel vrijblijvend en vrij van entreegelden. U wordt verzorgd met een kop koffie of thee. Het enigste waarop wij hopen is dat u hier wat aan heeft. Dat u met elkaar in gesprek komt en dat u elkaar wellicht vaker tegenkomt tijdens dit soort initiatieven. Neem ook de mensen mee waarvan u weet dat zij wel een  informatief uitstapje kunnen gebruiken.

Er zullen meer van dit soort avonden worden georganiseerd met telkens een ander relevant onderwerp.

Dus: 20 september: Ons Domein voor alle Westerhaarders 19.45 uur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier