Hessing grijpt macht in Overijssels kampioenschap

0
518

img-1486b-kopie.jpgOp zaterdag 13 april werd in Westerhaar de vijfde ronde van het Overijssels kampioenschap afgewerkt. Westerhaarder Gerbrand Hessing speelde tegen Ab Steenbergen uit Raalte. In een klassieke opening maakte Steenbergen een enorme blunder, wat hem schijfverlies en een slechte stand opleverde. Na 25 zetten was het gebeurd met de Raaltenaar en kon Hessing twee punten bijschrijven. Hessing’s clubgenoot Eddie Hilberink nam het op tegen Gerwin Mollink uit Den Ham. Na de opening kreeg Hilberink steeds meer druk op de stelling van zijn opponent en leek op weg naar de zege. Echter met kunst en vliegwerk wist Mollink de stand nog in evenwicht te houden met remise tot resultaat. Na vijf ronden staat Hessing eerste met zeven punten gevolgde door Hilberink met zes punten.

Introductie scheiding

In de eerste klasse is de spanning om te snijden. Koplopers Hilco Harms (Dedemsvaart) en Bennie Lawant (Westerhaar) wonnen hun ochtendpartijen tegen respectievelijk Albert Bakhuis en Bennie Hessing. In de middagronde lieten beide heren echter een flinke steek vallen. Harms werd gevloerd door Hammenaar Koert Meuleman en Lawant kreeg klappen van Ludwig Munnik uit Enschede. Beide heren delen de koppositie met 9 punten uit zes wedstrijden. Bennie Hessing staat nu op de derde plaats met zeven punten.
PODB Beker
Op donderdag 11 april speelden de dammers van Witte van Moort thuis tegen damvereniging SSS uit Kampen. Kampen kwam met een tactische opstelling en posteerde jeugdspeler Rick Hakvoort op bord één en Antoine koster op bord twee. Op de onderste twee borden zaten de kopmannen Michel Stempher en Nico Lugthart. Witte van Moort speelde met Odin Mol, Edwin Twiest, Eddie Hilberink en Gerbrand Hessing. Laatstgenoemde opende de score door in een theoretische opening zijn opponent Lugthart te verslaan. Al na 27 zetten kon er een kruis over de Kampenaar. Odin Mol tekende voor de tweede overwinning, hij gaf jeugdspeler Hakvoort geen kans. Edwin Twiest had het een stuk lastiger tegen Koster. In een klassieke stelling kwam Twiest niet verder dan remise tegen de 260 ratingpunten lager geklasseerde tegenstander. Desondanks was Twiest wel onze matchwinner! Eddie Hilberink zette uiteindelijk de 6-2 op het scorebord door Michel Stempher eenvoudig op remise te houden. Op maandag 22 april speelt Witte van Moort de finale de finale in Heino. Tegenstander is Zoranet uit Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier