Hennepplantage ontdekt in woning Westerhaar

3
2461

logo-Politie.jpgNaar aanleiding van een onderzoek werd op donderdag 5 februari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Zonnebloemstraat aangetroffen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar
In de woning werden 91 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.
In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 31- en 32-jarige bewoners werden aangehouden. Na verhoor konden ze het politiebureau verlaten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
(2015045748)

3 REACTIES

  1. Nou Roberto Sempel eindelijk weer is een keer gepakt.
    Wordt je het huis uit gezet met een klein kind, iets om trots op te wezen.
    Ga gewoon werken.

  2. Jannie dat is het beleid van Mijander wonen.
    wordt je gepakt met hennepteelt , huis uit . tevens kom je op een zwarte lijst te staan waardoor je in heel Twente niet meer in aanmerking komt voor een huurwoning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier