Hemelvaartsdag 2017: Levend Veenmuseum Westerhaar

0
1144

veenhut-1-2-3-mb-kopie.jpgOp donderdag 25 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Veenmuseum weer veel activiteiten bij de elfde editie van het “Levend Veenmuseum”.

Het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt die dag letterlijk tot leven gebracht door de vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo’n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Er zijn vele extra activiteiten geplandvoor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als klompen maken stoelen matten, manden vlechten en een tiental echte oude tractoren.
Een Boerendansgroep laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van diverse muzikanten en het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo verzorgt twee optredens.
De vereniging Veenschap zal met haar schaapskudde op het terrein aanwezig zijn en er worden een aantal schapen geschoren in de nieuw gebouwde schaapskooi.
Het Veenmuseum zal die dag weer letterlijk bruisen van het leven!
Voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop.Met de veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de veenhutten, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier