`Helaas wordt mijn hoofd niet kaalgeschoren`

0
968

WESTERHAAR – Bazaar Hervormde Kerk Westerhaar voor kleuterschool in Afrika.
 
Fem Hofmeijer heeft er alles voor over. De Westerhaarse wil zo graag dat in Kenia, waar ze de zesjarige Lidia heeft geadopteerd, een kleuterschool wordt gebouwd, dat ze met alle liefde haar hoofd laat kaalscheren als dat extra inkomsten oplevert voor het goede doel. Om alle kerkgezinden in het dorp te stimuleren extra te geven voor het goede doel, koppelde Hofmeijer deze opmerkelijke actie aan de bazaar van de Hervormde Kerk van Westerhaar.

Bij de kerk aan de Hoofdweg was er direct animo voor de actie van de Westerhaarse. De kerkgemeente besloot zich dit jaar met hart en ziel in te zetten voor de bouw van een kleuterschool in het Keniase dorp Tendwa. De werkgroep Kenia 2008 wil alle opbrengsten van reguliere acties en speciale evenementen vanaf augustus 2007 tot en met juli 2008 ten goede laten komen aan de bouw van de Afrikaanse school.

Afgelopen zaterdag kwamen er weer nieuwe euro`s in de kas van het goede doel. Zaterdagochtend- en middag is de kerk aan de Hoofdweg ingericht als minimarkt en speelparadijs.

Om 10.00 uur start Hofmeijer vol goede moed aan haar opzienbarende actie. Met een tot collectebus omgetoverd conservenblik loopt ze over de bazaar. De afspraak is dat haar hoofd `zo glad als een babyhuidje` wordt, als er aan het einde van de dag minimaal 2500 euro in de bus zit. “Ik heb er werkelijk alles voor over om die Keniase kinderen een goede toekomst te bezorgen”, verklaart de bevlogen actievoerder.

“Ik ben er nu twee keer geweest, en als je het vuur in de ogen van die kinderen ziet, dan doe je er alles voor over om je maximale bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden van de mensen daar.”

Op de bazaar is ondertussen van alles te doen. Van springkussens, sjoelbakken, skelterraces, blikgooien en enveloppe trekken voor de kinderen, tot de verkoop van jam, cake, taart, bloemstukjes en vogelhuisjes. En de bezoekers kunnen ook hun auto nog laten wassen. Bovendien kunnen ze hun geluk beproeven bij het rad van avontuur en een grabbelboom. De vrouwen van de evangelisatiecommissie verkopen op hun boekentafel eigengemaakte kaarten, boeken en cd`s. De hele dag worden er dingen verkocht. Maar de collectebus trekt nog niet veel belangstelling. Tegen 17.00 uur, als alle verkoopwaar is opgeborgen, constateert Hofmeijer dat de opbrengst tegenvalt. “Helaas. Er zit niet meer in mijn collectebus dan 120 euro.”

Maar de enthousiaste Westerhaarse laat zich er niet door uit het veld slaan. “We geven de moed niet op. Volgend jaar juli wordt de balans opgemaakt en ik ben er zeker van dat we dan het benodigde budget bijeen hebben.”

Dat haar hoofd niet wordt kaalgeschoren, vindt ze jammer. “Dat we die 2500 euro niet hebben opgehaald is een zwaardere teleurstelling dan de opluchting dat ik mijn haren behoud.” (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier