Heidi Mensink van De Klaampe heeft geen oog voor positieve kwaliteiten van de Westerhaarders?

0
1047

0090c02.jpgMet verbijstering hebben we als PvdA kennis genomen van een notitie van uw hand over initiatieven voor Kulturhus de Klaampe. Via-via heeft deze notitie onze fractie bereikt. Met name het beeld dat geschetst wordt over Westerhaar en Westerhaarders, stuit ons ernstig tegen de borst.

De Klaampe betekent “verbindingssteen”. Met uw ernstig beperkte visie op het dorp Westerhaar en de inwoners zoekt u geen verbinding. Samenwerking en verbinding met de inwoners kan alleen tot standkomen als je oog wilt hebben voor de kracht in de samenleving, de sterke punten van de gemeenschap.

Uw focus is vooral gericht op het constateren van gebreken (beschrijving van de problemen). Het is ook opmerkelijk dat u kennelijk in uw gesprekken geen positieve kwaliteiten heeft ontdekt. Heeft u er wel naar gevraagd?

Ziet u niet dat de kracht van Westerhaar is:
– grote gemeenschapszin
– harde werkers
– Bloeiend en intensief verenigingsleven
– Bereidheid tot samenwerken
– Creatief in het behalen van schijnbare onhaalbare doelen bv De Klaampe
– Bereidheid tot vrijwilligerswerk
– En loyaal tot het uiterste voor mensen die het goed voor hebben met Westerhaar

Juist het voortbouwen op de positieve kwaliteiten van mensen en het aanspreken van deze krachten kan ervoor zorgen dat positieve energie ontstaat om van het Kulturhus de Klaampe een succes te maken. We realiseren ons dat wij als politieke partij geen rechtstreekse invloed op uw beleid kunnen uitoefenen. Toch rekenen we het belang van een succesvolle Klaampe en daarmee het hebben van een waardevolle voorziening voor Westerhaar ook tot onze verantwoordelijkheid.

Met deze brief willen we u dan ook vooral oproepen om meer verbinding te zoeken door krachten in de samenleving op te zoeken en de kwaliteiten van de Westerhaarders te herkennen en te gaan gebruiken.

Sven Booij
Fractievoorzitter PvdA Twenterand

zie hier de notitie

 

1notitie.jpg
2notitie.jpg

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier