Heeft u uw bespaarbox al opgehaald?

0
1086

logo_gemeente_twenterandUitgifte bespaarbox voor minima verlengd

Samen met Woningstichting Vriezenveen-Westerhaar en Vestion wonen, geeft de gemeente Twenterand gratis bespaarboxen aan Twenterandse minima. Nog niet alle bespaarboxen zijn vergeven en nog niet alle minima hebben zich gemeld voor een bespaarbox. De termijn waarbinnen mensen de bespaarbox op kunnen halen wordt daarom verlengd tot 1 januari 2009. Verantwoordelijk wethouder Martha van Abbema wil minima met deze actie een steuntje in de rug geven.

Wat zit er in de bespaarbox?
De energie bespaarbox bevat elf energiebesparende producten. Daarbij kan worden gedacht aan drie spaarlampen, tochtstrips, een stekkerdoos en een waterbesparende douchekop. Verder zit er een boekje in met tips om zuinig met energie om te gaan. Wanneer alle producten uit de box worden gebruikt en de tips uit het boekje worden opgevolgd, valt zo`n 150 euro per jaar op energiekosten te besparen.

Wie komen er voor de bespaarbox in aanmerking?
Alle minima van Twenterand komen hiervoor in aanmerking. Alle minima die bij de gemeente Twenterand bekend zijn hebben hierover een brief ontvangen. Deze brief moeten zij meenemen als ze de bespaarbox af willen halen.

LET OP!
Niet alle minima zijn bekend bij de gemeente Twenterand. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de bespaarbox, dan kunt u een inkomenscheck laten doen bij een van de twee locaties van Aksie. Neem dan uw loongegevens en legitimatie mee!

Waar kunt u de bespaarbox afhalen?
De bespaarbox is af te halen bij een van de twee locaties van Aksie. Als u woont in Den Ham, Vroomshoop of Geerdijk, dan kunt u naar de locatie van Aksie aan de Stationslaan 12 in Vroomshoop. Woont u in Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk, De Pollen of Bruinehaar dan kunt u naar Aksie in Westerhaar aan de Marijkestraat 10.

Openingstijden van Aksie:
Maandag en dinsdag: 9.00 uur tot 16.00 uur
Woensdag: 9.00 uur tot 12.00 uur
Donderdag: 9.00 uur tot 21.00 uur

Voor wie?
Of u in aanmerking komt voor de gratis bespaarbox is afhankelijk van uw netto inkomen uit werk of uitkering. Overige inkomsten zoals vakantiegeld, kinderbijslag, huurtoeslag en belastingteruggave, hoeft u niet mee te tellen. Ook het inkomen van uw kinderen telt niet mee. Is het maandinkomen van u en uw eventuele partner lager dan in de onderstaande tabel, dan komt u in aanmerking voor de gratis energiebox.

Alleenstaande, jonger dan 65 jaar € 978
Eénouder, jonger dan 65 jaar € 1.257
Echtpaar/partners, jonger dan 65 jaar € 1.397

Alleenstaande, ouder dan 65 jaar € 1.070
Eénouder, ouder dan 65 jaar € 1.319
Echtpaar/partners, ouder dan 65 jaar € 1.468
Echtpaar/partners, één partner jonger dan 65 jaar € 1.468

Zuinig omgaan met energie spaart het milieu en uw portemonnee! Met deze actie ontvangt u een gratis bespaarbox waarmee u op jaarbasis meer dan 150 euro op uw energierekening kunt besparen. Het enige wat u hoeft te doen is de box ophalen.

Hebt u nog vragen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Aksie. Aksie Vroomshoop is bereikbaar op telefoonnummer 0546-644160 of per e-mail: aksie.vroomshoop@home.nl. Aksie Westerhaar-Vriezenveensewijk is bereikbaar op telefoonnummer 0546-656755 of per e-mail: aksie@hetnet.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier