Hardwerkend Voorwaarts doet zichzelf tekort tegen SVI

0
1308

voosvi.jpgOp het zonovergoten Sportpark ’t Twistveen begonnen even over half 3 Voorwaarts en SVI uit Zwolle aan de wedstrijd. Beide teams hadden duidelijk het idee van, hier valt vandaag iets te halen. Dit gezien de stand op de ranglijst. Voorwaarts met 3 uit 3, SVI 0 uit 2. Helaas kon Voorwaarts naast Coen Sickman ook niet beschikken over de geblesseerde Björn Wessels. Diede ter Braak ontbrak vanwege vakantie.
SVI kwam beter uit de startblokken. Dinand Stuifzandt moest 2x zijn kunnen tonen bij een 1 op 1 duel. Voorwaarts vocht zich echter steeds beter in de wedstrijd. Er kwamen kansen voor Jordy Harms en Gert Dogger. Helaas waren deze vandaag niet aan hen besteed. Vooral de kans van Gert op slag van rust, was vrijwel niet te missen. Ruststand dus 0-0.
Voorwaarts begon de 2e helft overtuigend en in de 50e minuut werd dat beloond. Met een strak schot vanaf hoek strafschopgebied vond Lars Bove de rechterbenedenhoek : 1-0.

Helaas kon het team er niet lang van genieten. In de 57e minuut kreeg Voorwaarts een vrije trap rond de middencirkel. De overigens sterk spelende Tom Meier verspeelde op zeer knullige wijze de bal. SVI profiteerde meteen van het gat in de defensie. Spits Twan Zuidmeer kon de bal na een voorzet van rechts via 2 pogingen in het doel lopen : 1-1. Voorwaarts was echter niet van zijn stuk gebracht en voerde steeds meer druk uit op het doel van SVI. Met een uitstekende doelman en een beetje fortuin bleef SVI in de wedstrijd. En zoals zo vaak slaat dan het noodlot toe aan de andere kant. In de 94e!! minuut tastte de gehele verdediging mis op weer een voorzet van rechts en kon weer Twan Zuidmeer van dichtbij hard raak schieten : 1-2.
Meteen daarna floot de prima leidende scheidsrechter Wenneker voor het einde van de wedstrijd. Aangeslagen en teleurgesteld verlieten de Voorwaarts spelers het veld.
Wat vorig jaar in de 3e kl niet vaak voorkwam, gebeurt nu wel. Eigen kansen worden (nog) niet benut en de tegenstander heeft aan 1 fout genoeg om toe te slaan. Hopelijk komt hier snel een einde aan. Misschien volgende week wel in alweer een thuiswedstrijd nu tegen koploper Be Quick’28, ook uit Zwolle.
Opstelling Voorwaarts was : Stuifzandt ; de Lange, Slot, Meier en Derks (85 Wolters); Niks, T ter Braak (70 Postma), Bove en Roelofs ; Harms en Dogger.