Hans Broekhuizen nieuwe burgemeester Twenterand

0
3553
Hans Broekhuizen

Op donderdag 2 juli heeft de raad van Twenterand de aanbeveling vastgesteld voor zijn nieuwe burgemeester. De raad beveelt bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de heer mr. J.C.F. Broekhuizen uit Heerenveen aan als de nieuwe burgemeester van Twenterand.

Hans Broekhuizen is 41 jaar, gehuwd en trotse vader van een dochter. Hij is geboren in Delfzijl.
Sedert 2014 is hij wethouder in Heerenveen. Tijd voor een nieuwe stap. Als burgemeester van Twenterand wil hij benaderbaar zijn en contact zoeken met inwoners en ondernemers. Hij ziet zich zelf niet zo zeer als iemand die visionaire stukken schrijft, maar als een iemand die als praktische belangbehartiger en lobbyist aan de slag wil gaan voor Twenterand. Hij zal zich zeker niet opsluiten in het gemeentehuis, maar veel naar buiten treden, de handen uit de mouwen steken en waar nodig als burgervader de arm om de schouder slaan van iemand die hulp kan gebruiken. Het besturen zit hem in het bloed. Verschillende belangen op de weegschaal leggen om zo tot afgewogen keuzes te komen. “Dat doe je met respect voor elkaar”, aldus Hans Broekhuizen.

De aanbeveling is voorbereid door een vertrouwenscommissie uit de raad onder voorzitterschap van Gerjan Smelt. De sollicitatieprocedure leverde uiteindelijk 36 kandidaten op. Hans Broekhuizen liet daarmee 35 kandidaten achter zich.

De benoeming van Hans Broekhuizen door de Koning gaat naar verwachting op 18 september in. Op die datum is ook de installatie en beëdiging in de gemeenteraad van Twenterand gepland. Even daarvoor zal op 16 september op passende wijze afscheid worden genomen van burgemeester Annelies Van der Kolk. Zij heeft dan 40 maanden het burgemeestersambt van de gemeente Twenterand waargenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier